anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Atenţie mare când vindeţi prin mandatar! Un italian umblă prin tribunale să recupereze banii de pe un apartament în Copou

GALERIE
proces, recuperare, vanzare, locuinta
 • proces, recuperare, vanzare, locuinta
- +

Un italian s-a trezit cu ochii în soare după ce şi-a pus încrederea într-un român, pentru a-i vinde un apartament. Garsoniera a fost vândută, dar banii nu au mai ajuns la italian. De aproape trei ani, îi caută pe holurile Palatului de Justiţie.

 

Giuliano B. îşi cumpărase o garsonieră de 38 mp în blocul de patru etaje de la Rond Agronomie. A păstrat legătura cu fostul proprietar al locuinţei, Constantin B. ca prieteni. După o vreme, italianul a luat decizia de a vinde apartamentul şi l-a mandatat chiar pe fostul ei proprietar să se ocupe de aceasta. Românul putea negocia în numele italianului, dar şi să încaseze banii, urmând să-i vireze ulterior. În iulie 2018, apartamentul a fost vândut contra sumei de 32.000 euro, respectiv 149.000 lei. Cumpărătoare a fost Monica C., despre care italianul spune că era chiar iubita fratelui mandatarului. În noiembrie 2019, italianul se adresa Judecătoriei, reclamând faptul că nu primise banii rezultaţi din vânzare. El a cerut cei 32.000 de euro, dar şi anularea contractului de vânzare-cumpărare. Giuliano B. a precizat că mandatarul încasase ca avans 10.000 de euro, iar ulterior încă 8.627 euro. Restul banilor făceau obiectul unui credit bancar încheiat de cumpărătoare, fiind viraţi de bancă în contul mandatarului.

Constantin B. a retras banii imediat ce i-au ajuns în cont, iar a doua zi contul fusese închis. Italianul afirma că practic fusese înşelat, neprimind niciun ban, iar contractul de vânzare-cumpărare fiind fondat pe o cauză ilicită şi imorală, respectiv relaţia dintre cumpărătoare şi fratele mandatarului. De partea cealaltă, cumpărătoarea a afirmat că fusese vorba de o tranzacţie reală, la preţul pieţei. Ea achitase apartamentul de bună-credinţă.

Modul de efectuare a tranzacţiei a putut fi verificat de magistraţii Judecătoriei în baza actelor la dosar. Ei au apreciat de asemenea că preţul de 32.000 de euro plătit pentru garsonieră în 2018 nu poate fi considerat ca neserios, încadrându-se în valoarea de piaţă a locuinţelor similare. Prin urmare, nu se putea demonstra că între Constantin B. şi Monica C. ar fi existat vreo înţelegere care să afecteze valabilitatea contractului de vânzare-cumpărare. O astfel de dovadă ar fi trebuit adusă de italian, ceea ce nu se întâmplase. Ca urmare, judecătorii nu au găsit niciun motiv pentru a anula vânzarea.

Cu totul altfel stăteau însă lucrurile în cazul banilor reprezentând preţul vânzării. Constantin B. a afirmat în instanţă că îi predase banii lui Giuliano B. cu ocazia unei întâlniri, la Veneţia. „Nu a fost administrată nicio dovadă în acest sens, singurul element cert fiind cel că banii au fost încasaţi de către mandatar prin conturile deschise la BRD Groupe Societe Generale şi retraşi tot de către el, la momentul fiecărei alimentări a conturilor”, au precizat judecătorii. Aceştia l-au obligat pe Constantin B. să-i plătească italianului 149.030 lei, bani dovediţi ca încasaţi de mandatar, dar pentru predarea cărora mai departe nu exista nicio dovadă. Sentinţa Judecătoriei a fost contestată, dosarul intrând joi pe rolul Tribunalului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Alexandru LĂZESCU

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Chiar şi în această perioadă de criză economică severă valorile culturale vor ocupa un rol tot mai proeminent în disputele politice şi electorale din spaţiul occidental.

opinii

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Nichita DANILOV

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Da, istoria o scriu învingătorii, dar o scriu şi istoricii. Uneori chiar şi poeţii. Şi când spun aceasta, gândul îmi zboară la Homer. Poate că nici aheii, nici troienii nu a fost atât de viteji pe câmpul de luptă cum apar în scrierile sale. Homer a prezentat faptele prin prisma sa poetică. De aici şi toată grandoarea şi măreţia ce sfidează veacurile.

Despre competitivitatea digitală a României

Ciprian IFTIMOAEI

Despre competitivitatea digitală a României

Ţara noastră rămâne în urmă pentru mai mulţi indicatori din categoria „capitalul uman”, având un nivel foarte scăzut de competenţe digitale de bază în comparaţie cu media UE. În ceea ce priveşte aspectele pozitive menţionate în Raportul DESI faţă de România se remarcă poziţiile înalte privind proporţia de femei specialişti în TIC la angajare (locul 2) şi absolvenţi TIC (locul 4) în UE-27.

Porumbeii şi planeta

Michael ASTNER

Porumbeii şi planeta

Mă duc la cumpărături. Ajuns la intersecţia Lidl - Policlinica Galata, văd o femeie mai în vârstă care tocmai se pregătea să hrănească... porumbeii. Care porumbei, zeci, poate chiar sute (s-a format un stol uriaş în zonă, stol ce acum câţiva ani nu exista), evident că au început să coboare şi să se adune pe terenul viran dintre trotuar şi gardul Policlinicii. 

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.