anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Avertisment oficial de la administratorii apelor: "Nu mai aruncaţi televizoare în Bahlui!"

GALERIE
bahlui gunoaie
 • bahlui gunoaie
- +

Este apelul autorităţilor de gospodările a apelor. La Iaşi au fost colectate din cursurile de apă peste 36 de tone de deşeuri. „Nu mai aruncaţi televizoare şi scaune de birou în cursurile de apă!” Acesta este mesajul Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad, care anunţă prelungirea, până pe 31 mai, a Campaniei „Curăţăm România”. 42 de tone de deşeuri au fost strânse de Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, prin Sistemele de Gospodările a Apelor Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi, de la demararea campaniei, la începutul lunii aprilie. 

 

În afară de televizoare şi scaune de birou, angajaţii administraţiei bazinale şi voluntarii au mai “pescuit” din cursurile de apă din zona Moldovei cauciucuri, peturi şi resturi menajere. Numai la Iaşi au fost colectate din cursurile de apă peste 36 de tone de deşeuri. Pentru depozitarea deşeurilor de orice fel în albia sau pe malurile cursurilor de apă, pe baraje şi diguri sau în zone de protecţie ale acestora, persoanele fizice pot fi sancţionate cu amendă de la 25.000 lei la 30.000 lei, iar persoanele juridice sau Unităţile Administrativ Teritoriale cu sume cuprinse între 75.000 lei şi 80.000 lei.

La Iaşi, campania naţională lansată de către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a demarat la 5 aprilie, cu o întîlnire a grupului de lucru constituit în acest scop de către structurile teritoriale ale ministerului: Comisariatul Judeţean Iaşi al Gărzii Naţionale de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului Iaşi, Direcţia Silvică Iaşi, Sistemul de Gospodărire a Apelor Iaşi. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tánczos Barna, a anunţat că, începând cu 1 iunie, Garda Naţională de Mediu va demara controale tematice în toată ţara cu privire la respectarea legislaţiei privind salubrizarea terenurilor. “Primăriile care nu s-au implicat în campanie vor fi, bineînţeles, primele vizate de aceste controale”, a adăugat ministrul.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.