Băgat în pușcărie după ce a făcut sex cu o studentă care spera la note de trecere

joi, 19 decembrie 2019, 02:59
2 MIN
 Băgat în pușcărie după ce a făcut sex cu o studentă care spera la note de trecere

În primă instanţă, Constantin Hlihor a fost condamnat cu suspendare, însă judecătorii Curţii de Apel au stabilit că se impune ca bărbatul să intre în puşcărie.

Sentinţa definitivă a Curţii de Apel Iaşi a stabilit ca afaceristul Constantin Hlihor (52 de ani) să stea în puşcărie pentru aproape 2 ani. Pedeapsa a fost cu executare deoarece Hlihor a comis fapta în timpul perioadei de încercare aferent unei alte pedepse, primită în 2016 pentru infracţiuni rutiere. În dosarul „Sex pentru Note”, Constantin Hlihor a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, după ce ar fi cerut bani şi favoruri sexuale de la o tânără ce voia să studieze la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.

Câte 100 de euro pentru fiecare profesor, sex pentru el

În motivarea judecătorilor se arată că afaceristul Constantin Hlihor o cunoştea pe mama celei de la care avea să ceară favoruri sexuale încă din 2016. Atunci, femeia i-a spus individului că fiica sa este interesată să urmeze cursurile Facultăţii de Horticultură, Hlihor spunând că ştie mai multe cadre didactice de-ale facultăţii şi că o poate ajuta. La finele anului 2016, Hlihor a fost împuternicit să o înscrie pe tânără la facultate, în condiţiile în care aceasta se afla în străinătate. La începutul sesiunii de iarnă din 2017, studenta s-a întors în ţară şi a mers la examene, însă nu a fost mulţumită de prestaţia sa, aşa că a apelat la Hlihor, pentru a o ajuta. Afaceristul i-a cerut 800 de euro, spunând că are nevoie de câte 100 de euro pentru fiecare profesor, pentru a-i invita la masă şi convinge să o promoveze la examene.

„Cu prilejul acestei întrevederi inculpatul a asigurat-o că situaţia sa se va rezolva, în timpul discuţiilor purtate cu acest prilej inculpatul solicitând telefonic realizarea unei întrevederi, aspect care i-a întărit denunţătoarei încre­derea în promisiunile inculpatului, mai ales că acesta i-a precizat că mulţi dintre profesori îi fuseseră colegi de facultate”, se arată în motivare.

Studenta şi-a dat seama că a fost păcălită atunci când a văzut că nu a promovat la niciunul dintre exemene. Când i-a cerut explicaţii lui Hlihor, acesta i-a spus că a folosit banii respectivi pentru restanţe şi că va trebui să întreţină raporturi sexuale cu toţi profesorii pentru a trece, pe viitor, la examene. Hlihor a venit şi cu o variantă „ajutătoare”: să facă sex cu el, pentru a nu mai întreţine raporturi intime cu toţi profesorii din cadrul facultăţii. Fata şi-a dat seama că e dusă de nas şi i-a spus mamei despre propunerea indecentă făcută de Hlihor. Victima a mers şi la autorităţi, individul fiind supravegheat pentru o perioadă.

Comentarii