Bursa din Copenhaga s-a prăbușit, la propriu! Clădirea a fost devastate de un incendiu

joi, 18 aprilie 2024, 21:00
1 MIN
 Bursa din Copenhaga s-a prăbușit, la propriu! Clădirea a fost devastate de un incendiu

Faţada principală a vechii Burse din Copenhaga, devastată marţi de un incendiu, s-a prăbuşit joi după-amiază, au anunţat serviciile de salvare daneze, informează AFP.

„Din nefericire, faţada aflată de-a lungul Frederiksholms Kanal s-a prăbuşit”, au scris serviciile pe X, adăugând că nu au fost raportaţi răniţi şi că zona a fost evacuată.

Structura s-a prăbuşit spre interiorul clădirii cu un zgomot enorm, potrivit imaginilor difuzate de mass-media daneze. Containere fuseseră amplasate de-a lungul acestei faţade pentru a limita riscul de prăbuşire, de care serviciile de salvare se temeau.

Acestea anunţaseră la începutul după-amiezii că o operaţiune în care urma să fie folosită o macara urma să înceapă vineri la prânz pentru a îndepărta în principal părţi din acoperiş care se prăbuşiseră.

Incendiul a izbucnit din motive necunoscute marţi, sub acoperişul clădirii, în jurul orei locale 07:30, iar jumătate din edificiu a ars. Un punct de reper al Copenhagăi, vechea Bursă, construită în secolul al XVII-lea şi care urma să sărbătorească 400 de ani de la înfiinţare anul acesta, găzduieşte şi o vastă colecţie de opere de artă, dintre care câteva sute au fost puse la adăpost.

SURSA: Agerpres

Comentarii