Cazul Felecanu: telefonul fetei moarte, trimis la decodat în Germania. Un manechin a fost aruncat de la etajul şase

vineri, 29 iulie 2022, 01:50
2 MIN
 Cazul Felecanu: telefonul fetei moarte, trimis la decodat în Germania. Un manechin a fost aruncat de la etajul şase

Sebastian Felecanu, cercetat pentru omor calificat după ce anul trecut iubita sa a căzut de la etajul șase al unui bloc turn, este așteptat săptămâna viitoare să pledeze în fața magistraților Curții de Apel, alături de apărătorul său, pentru schimbarea măsurii de arest preventiv. 

Avocatul a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, pe 16 iulie, când judecătorii au admis propunerea făcută în acest sens de procurorii Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel. Felecanu fusese reținut cu o zi înainte pentru moartea avocatei Monica Cioată, iubita lui la momentul producerii tragediei.

Monica Cioată avea 26 de ani, din Târgu Frumos, a absolvit Facultatea de Drept în anul 2017, iar din 2019 tânăra a devenit avocat al Baroului Iaşi. Lucra alături de Sebastian Felecanu la cabinetul acestuia de avocatură., ca asistent și îi era și iubită. Cu câteva luni înainte de moartea femeii, cei doi se mutaseră împreună.

În acest caz, anchetatorii au cerut trei expertize care l-ar incrimina pe avocat: o expertiză a telefonului fetei, profilul psihologic al celor doi iubiți și o expertiză privind căderea de la înălțime a fetei. Procurorul de caz care s-a ocupat de cercetări a solicitat decodarea telefonului victimei, pe care anchetatorii l-au trimis, în acest scop,  în Germania. De asemenea, procurorii au făcut mai multe simulări, inclusiv cu un manechin căruia i-au dat drumul de la fereasta de la care a căzut avocata. Anchetatorii, care au luat la început în considerare trei ipoteze (omor, sinucidere şi instigare la sinucidere), au mers iniţial pe acuzaţia de omor, însă au schimbat fapta în „omor calificat” când au aflat că deoarece femeia era însărcinată în două luni.

Se pare că cei doi avocați s-ar fi certat în orele dinaintea căderii în gol a Monicăi. Felecanu susține că femeia era geloasă și că l-a amenințat de mai multe ori că se va arunca de la etaj. S-au certat inclusiv în ultima zi de viață a Monică Cioată, iar la ora 4:40, pe 19 iunie, un apel la numărul de urgențe  112 avea să anunțe că o persoană a căzut de la înălţime în parcarea din spatele blocului. Ziarul de Iași a relatat despre desfășurarea evenimentelor într-un articol pe care îl puteți citi aici. 

În prezent, Sebastian Felecanu e reținut în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Iași. Data fixată de judecători pentru a decide dacă Felecanu poate fi va fi scos din arestul preventiv este 3 august. 

SURSA FOTO: gandul.info

Comentarii