anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 18.05.2022

Ce averi au declarat şefii Poliţiei ieşene, în condiţiile în care îşi ţin la secret salariile

GALERIE
Politisti
 • Politisti
- +

Cum, de câţiva ani, veniturile angajaţilor Ministerului de Interne sunt ascunse de ochii publicului, în declaraţiile de avere au mai rămas proprietăţile, conturile de economii şi datoriile. Unii dintre ei au depus în bănci sute de mii de lei.  

Declaraţiile de avere din poliţia ieşeană: şeful mare al Poliţiei Iaşi şi şeful de la investigaţii economice trăiesc cel mai bine. “Poliţiştii care o duc bine sunt ajutaţi de către părinţi”, spun voci invidioase din poliţia ieşeană. În schimb, cei doi adjuncti ai inspectoratului au datorii multe şi mari, însă au cu ce plăti, deoarece au salarii frumuşele. Un altul, şeful poliţiei municipiului Iaşi, a “bifat” o schimbare majoră: a trecut de la un Logan din anul 2004 la un Matiz din 2007. “Sunt mândru de ea deoarece este înaltă”, a râs şeful Poliţiei Municipiului Iaşi. Cei averi au declarat şefii Poliţiei ieşene?

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, omul cel mai puternic din poliţia ieşeană, are o mică avere, pe măsura funcţiei. Costel Gîtlan (FOTO) a vândut în anul 2020 o casă de vacanţă aflată pe Bucium şi a cumpărat un apartament pe care l-a făcut cadou fiicei sale, studentă.

Şeful poliţiei a vândut casa de vacanţă către Cristina şi Cristian Apostol cu suma de 50.000 de euro. De asemenea, cu un an în urmă, în 2019, şeful Poliţiei şi-a deschis un depozit de 228.000 de lei la Banca Transilvania. De altfel, chiar dacă salariul este anonimizat în declaraţia de avere, acesta câştigă lunar peste 9.000 de lei, asta însemnând că anul trecut a cumulat peste 100.000 de lei, fără aportul soţiei, profesoară la o şcoală din Iaşi. În 2020, în declaraţia de avere, inspectorul şef avea declarat un teren agricol în Bârova, un teren în localitatea Tătăruşi, un apartament de 65 metri pătraţi în municipiul Iaşi, o casă în Tătăruşi, şi apartamentul achiziţionat în 2020, de 45 metri pătraţi. Acesta conduce un autoturism Mercedes produs în anul 2007. Tot în anul 2020, şeful Poliţiei a mai pus deoparte 13.140 de lei din indemnizaţia de membru ATOP, şi 6.120 lei din indemnizaţia de membru al grupului tehnic organizat de Prefectura Iaşi, pentru alegeri. De menţionat este faptul că şeful Poliţiei Iaşi nu are nicio datorie trecută în declaraţia de avere, astfel încât, acesta are în conturi 30.400 lei într-un depozit bancar deschis în 2018, 228.000 lei în depozitul deschis în anul 2019 şi 37.000 lei pe un card, cel mai probabil de salarii. Soţia acestuia a câştigat anul trecut suma de 67.000 de lei.

Averile adjuncţilor

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi are doi şefi adjuncţi, ambii cu datorii la bănci, dar cu salarii frumuşele. Unul dintre ei este comisarul şef Mihai Svalja. Apreciat ca poliţist de investigaţii, Svalja are o soţie care câştigă mai mult ca el, încât creditele bancare să nu constituie o problemă serioasă. Familia are două credite: primul a fost contractat în 2007 şi însumează 267.000 lei iar al doilea în anul 2019, suma de 62.000 lei.

Potrivit calculelor noastre, Mihai Svalja a ridicat din casieria instituţiei în anul 2020 aproximativ 100.000 de lei, iar soţia acestuia, medic la Spitalul Judeţean Vaslui, 154.000 de lei. Comisarul mai are trecut în declaraţia de avere un apartament de 75 metri pătraţi în municipiul Iaşi, un autoturism marca Audi din anul 2016. În privinţa celui de-al doilea adjunct al IPJ Iaşi, Alexandru Spiridon, şi acesta are datorii la bănci însă soţia nu câştigă la fel de bine, în comparaţie cu colegul său. Alexandru Spiridon are împrumutaţi 31.000 de euro de la Banca Transilvania (în 2006), 22.500 de euro de la aceeaşi bancă (în 2008) şi 53.000 de lei de la Porsche Bank, scadent în anul 2021. De asemenea, acesta a împrumutat de la cumnatul său suma de 20.000 de lei pe care i-a înapoiat în anul 2020.

A avut un câştig salarial în anul 2020 de aproximativ 100.000 de lei, în timp ce soţia a încasat de la Universitatea Gr.T. Popa, suma de 52.000 lei. Familia Spiridon locuieşte într-un apartament de 68 metri pătraţi în municipiul Iaşi cumpărat prin credit ipotecar şi un teren de 2.000 metri pătraţi în satul Vânători, din comuna Popricani. Cei doi soţi conduc un autoturism Renault Megane din 2007 şi un VW Jetta din anul 2016.

Şeful Poliţiei municipale e plin de datorii

Următorul “datornic” din poliţia ieşeană este Adrian Stoian, şeful Poliţiei Municipiului Iaşi, şi unul dintre cei mai buni ofiţeri de investigaţii din poliţia ieşeană, care încă nu s-a pensionat. Acesta are patru credite la Banca Transilvania: unul de 226.000 lei, un altul de 66.000 lei, unul de 17.000 lei şi încă unul de 25.000 lei. “Eu sunt unul dintrei cei care au făcut credit în franci elveţieni şi plătesc şi acum pentru asta. Eu şi soţia muncim mult, de vedem albastru, ca să achităm creditele”, a spus cu năduf, Adrian Stoian.

Acesta deţine un apartament cumpărat în anul 2000 situat în municipiul Iaşi, şi mai are un teren intravilan de 1.000 de metri pătraţi, intravilan, în Rediu. În privinţa maşinii pe care o conduce, Stoian a schimbat o Dacia Logan din anul 2004 pe un Matiz din anul 2007. Soţia acestuia a câştigat anul trecut suma totală de 40.500 de lei, lucrând ca economistă la o firmă. În comparaţie, şeful Serviciului Rutier Iaşi o “duce” mai bine, chiar dacă are şi el datorii. Potrivit declaraţiei sale de avere, Mihai Şoric are două credite bancare: unul de 57.000 de euro contractat în anul 2009 şi un altul de 66.000 de lei, din 2017. Cel mai probabil, acesta şi-a achiziţionat o casă de 200 de metri în Valea Adâncă şi terenul aferent de 400 de metri pătraţi.

Cei doi soţi ai familiei Şoric lucrează în cadrul Poliţiei Iaşi, unul ca ofiţer iar celălalt ca agent, însă niciunul nu are trecut în declaraţia de avere venitul salarial, însă ambii ridică lunar în total peste 10.000 de lei. De asemenea, cei doi soţi conduc două autoturisme: un BMW cu an de fabricaţie 2006 şi un Volkswagen din anul 2009.

Şeful de la Investigaţii Economice are economii pentru zile negre

Un alt şef din poliţia ieşeană care are venituri frumuşele este Tudor Tomegea, care conduce Serviciul de Investigaţii Economice Iaşi. Acesta are venitul anonimizat pe declaraţia de avere, însă dintre soţiile şefilor inspectoratului, nevasta acestuia câştigă cel mai bine: 232.894 de lei a ridicat ea din caseria firmei unde lucrează, în anul 2020. În declaraţia de avere, comisarul Tudor Tomegea are trecute mai multe depozite bancare, bani pe care i-a pus deoparte pentru zile negre: un depozit deschis în anul 2019 la BCR – 70.437 lei, fondul de pensii la BCR de 46.066 lei, un alt depozit bancar la Unicredit Bank deschis în anul 2020 unde are alţi 76.400 lei şi un cont curent, probabil cardul de salarii, unde are 10.385 de lei. Acesta mai are alţi 15.000 lei la Unicredit Bank, probabil un alt card. Familia deţine un apartament de 89 metri pătraţi în municipiul Iaşi şi un teren de aproape 4.000 de metri pătraţi în comuna Panaci, din judeţul Suceava. Familia mai deţine un autoturism Volkswagen Golf 5 din anul 2005.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X