Programul Saligny - Analiză pe lista celor 235 proiecte ieșene. 1,7 miliarde disponibile
Iasul se afla în topul judetelor în ceea ce priveste finantarile acordate prin intermedi (...)
citeste totmiercuri, 18.05.2022
Cum, de câţiva ani, veniturile angajaţilor Ministerului de Interne sunt ascunse de ochii publicului, în declaraţiile de avere au mai rămas proprietăţile, conturile de economii şi datoriile. Unii dintre ei au depus în bănci sute de mii de lei.
Declaraţiile de avere din poliţia ieşeană: şeful mare al Poliţiei Iaşi şi şeful de la investigaţii economice trăiesc cel mai bine. “Poliţiştii care o duc bine sunt ajutaţi de către părinţi”, spun voci invidioase din poliţia ieşeană. În schimb, cei doi adjuncti ai inspectoratului au datorii multe şi mari, însă au cu ce plăti, deoarece au salarii frumuşele. Un altul, şeful poliţiei municipiului Iaşi, a “bifat” o schimbare majoră: a trecut de la un Logan din anul 2004 la un Matiz din 2007. “Sunt mândru de ea deoarece este înaltă”, a râs şeful Poliţiei Municipiului Iaşi. Cei averi au declarat şefii Poliţiei ieşene?
Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, omul cel mai puternic din poliţia ieşeană, are o mică avere, pe măsura funcţiei. Costel Gîtlan (FOTO) a vândut în anul 2020 o casă de vacanţă aflată pe Bucium şi a cumpărat un apartament pe care l-a făcut cadou fiicei sale, studentă.
Şeful poliţiei a vândut casa de vacanţă către Cristina şi Cristian Apostol cu suma de 50.000 de euro. De asemenea, cu un an în urmă, în 2019, şeful Poliţiei şi-a deschis un depozit de 228.000 de lei la Banca Transilvania. De altfel, chiar dacă salariul este anonimizat în declaraţia de avere, acesta câştigă lunar peste 9.000 de lei, asta însemnând că anul trecut a cumulat peste 100.000 de lei, fără aportul soţiei, profesoară la o şcoală din Iaşi. În 2020, în declaraţia de avere, inspectorul şef avea declarat un teren agricol în Bârova, un teren în localitatea Tătăruşi, un apartament de 65 metri pătraţi în municipiul Iaşi, o casă în Tătăruşi, şi apartamentul achiziţionat în 2020, de 45 metri pătraţi. Acesta conduce un autoturism Mercedes produs în anul 2007. Tot în anul 2020, şeful Poliţiei a mai pus deoparte 13.140 de lei din indemnizaţia de membru ATOP, şi 6.120 lei din indemnizaţia de membru al grupului tehnic organizat de Prefectura Iaşi, pentru alegeri. De menţionat este faptul că şeful Poliţiei Iaşi nu are nicio datorie trecută în declaraţia de avere, astfel încât, acesta are în conturi 30.400 lei într-un depozit bancar deschis în 2018, 228.000 lei în depozitul deschis în anul 2019 şi 37.000 lei pe un card, cel mai probabil de salarii. Soţia acestuia a câştigat anul trecut suma de 67.000 de lei.
Averile adjuncţilor
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi are doi şefi adjuncţi, ambii cu datorii la bănci, dar cu salarii frumuşele. Unul dintre ei este comisarul şef Mihai Svalja. Apreciat ca poliţist de investigaţii, Svalja are o soţie care câştigă mai mult ca el, încât creditele bancare să nu constituie o problemă serioasă. Familia are două credite: primul a fost contractat în 2007 şi însumează 267.000 lei iar al doilea în anul 2019, suma de 62.000 lei.
Potrivit calculelor noastre, Mihai Svalja a ridicat din casieria instituţiei în anul 2020 aproximativ 100.000 de lei, iar soţia acestuia, medic la Spitalul Judeţean Vaslui, 154.000 de lei. Comisarul mai are trecut în declaraţia de avere un apartament de 75 metri pătraţi în municipiul Iaşi, un autoturism marca Audi din anul 2016. În privinţa celui de-al doilea adjunct al IPJ Iaşi, Alexandru Spiridon, şi acesta are datorii la bănci însă soţia nu câştigă la fel de bine, în comparaţie cu colegul său. Alexandru Spiridon are împrumutaţi 31.000 de euro de la Banca Transilvania (în 2006), 22.500 de euro de la aceeaşi bancă (în 2008) şi 53.000 de lei de la Porsche Bank, scadent în anul 2021. De asemenea, acesta a împrumutat de la cumnatul său suma de 20.000 de lei pe care i-a înapoiat în anul 2020.
A avut un câştig salarial în anul 2020 de aproximativ 100.000 de lei, în timp ce soţia a încasat de la Universitatea Gr.T. Popa, suma de 52.000 lei. Familia Spiridon locuieşte într-un apartament de 68 metri pătraţi în municipiul Iaşi cumpărat prin credit ipotecar şi un teren de 2.000 metri pătraţi în satul Vânători, din comuna Popricani. Cei doi soţi conduc un autoturism Renault Megane din 2007 şi un VW Jetta din anul 2016.
Şeful Poliţiei municipale e plin de datorii
Următorul “datornic” din poliţia ieşeană este Adrian Stoian, şeful Poliţiei Municipiului Iaşi, şi unul dintre cei mai buni ofiţeri de investigaţii din poliţia ieşeană, care încă nu s-a pensionat. Acesta are patru credite la Banca Transilvania: unul de 226.000 lei, un altul de 66.000 lei, unul de 17.000 lei şi încă unul de 25.000 lei. “Eu sunt unul dintrei cei care au făcut credit în franci elveţieni şi plătesc şi acum pentru asta. Eu şi soţia muncim mult, de vedem albastru, ca să achităm creditele”, a spus cu năduf, Adrian Stoian.
Acesta deţine un apartament cumpărat în anul 2000 situat în municipiul Iaşi, şi mai are un teren intravilan de 1.000 de metri pătraţi, intravilan, în Rediu. În privinţa maşinii pe care o conduce, Stoian a schimbat o Dacia Logan din anul 2004 pe un Matiz din anul 2007. Soţia acestuia a câştigat anul trecut suma totală de 40.500 de lei, lucrând ca economistă la o firmă. În comparaţie, şeful Serviciului Rutier Iaşi o “duce” mai bine, chiar dacă are şi el datorii. Potrivit declaraţiei sale de avere, Mihai Şoric are două credite bancare: unul de 57.000 de euro contractat în anul 2009 şi un altul de 66.000 de lei, din 2017. Cel mai probabil, acesta şi-a achiziţionat o casă de 200 de metri în Valea Adâncă şi terenul aferent de 400 de metri pătraţi.
Cei doi soţi ai familiei Şoric lucrează în cadrul Poliţiei Iaşi, unul ca ofiţer iar celălalt ca agent, însă niciunul nu are trecut în declaraţia de avere venitul salarial, însă ambii ridică lunar în total peste 10.000 de lei. De asemenea, cei doi soţi conduc două autoturisme: un BMW cu an de fabricaţie 2006 şi un Volkswagen din anul 2009.
Şeful de la Investigaţii Economice are economii pentru zile negre
Un alt şef din poliţia ieşeană care are venituri frumuşele este Tudor Tomegea, care conduce Serviciul de Investigaţii Economice Iaşi. Acesta are venitul anonimizat pe declaraţia de avere, însă dintre soţiile şefilor inspectoratului, nevasta acestuia câştigă cel mai bine: 232.894 de lei a ridicat ea din caseria firmei unde lucrează, în anul 2020. În declaraţia de avere, comisarul Tudor Tomegea are trecute mai multe depozite bancare, bani pe care i-a pus deoparte pentru zile negre: un depozit deschis în anul 2019 la BCR – 70.437 lei, fondul de pensii la BCR de 46.066 lei, un alt depozit bancar la Unicredit Bank deschis în anul 2020 unde are alţi 76.400 lei şi un cont curent, probabil cardul de salarii, unde are 10.385 de lei. Acesta mai are alţi 15.000 lei la Unicredit Bank, probabil un alt card. Familia deţine un apartament de 89 metri pătraţi în municipiul Iaşi şi un teren de aproape 4.000 de metri pătraţi în comuna Panaci, din judeţul Suceava. Familia mai deţine un autoturism Volkswagen Golf 5 din anul 2005.
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Subiectele de la examenele naţionale - adaptate acestei perioade de doi ani
Cîmpeanu: Nu ne interesează să avem mai mult de o medie generală la final de an
Sinucidere sau accident? Tânăr beat, căzut de la etajul patru în Mircea
VIDEO: Dosar penal pentru cinci fete care au făcut baie goale în râu
ANPC a controlat peste 160 operatori economici din Moldova. Amenzi serioase
Zelenski și soția sa, Olena, prima apariție publică de la începutul războiului
Proiectul privind 200 lei netaxați la salariul minim, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern
Ce spune Halep despre diferenţele între Patrick Mouratoglou şi Darren Cahill
(FOTO) Tunel uriaş pentru droguri descoperit sub frontiera americano-mexicană
150.000 de fani aşteptaţi la Sevilla la finala dintre Eintracht Frankfurt şi Glasgow Rangers
Soldaţii ruşi morţi în Ucraina: Tineri, săraci şi proveniţi din minorităţi etnice
Drulă: Coaliţia PSD-PNL – eliminarea pensiilor speciale, nu, creşteri de taxe, da
Scandalagiul George Simion şi-a dat din nou în petic în Parlament: „Tu, de la OMV, ieşi afară!”
(VIDEO) Aşa arată o staţiune ucraineană după ce a fost „vizitată” de ruşi
(VIDEO) Imagini dramatice: Momentul predării luptătorilor ucraineni din Azovstal
Canada, pregătită să trimită nave în România pentru a exporta grâul blocat în Ucraina
Sorin Oprescu a fost prins în Grecia. Fostul primar general al Capitalei se afla la Atena
Parlamentul Finlandei a votat cu peste 95% pentru aderarea ţării la NATO
Rusia este deja în război cu toată Europa. Expert polonez, despre riscul nuclear
Bombă cu meditațiile date de profesori. Anunțul lui Cîmpeanu
LPF, precizări despre barajul pentru Conference League. Cine merge la baraj
Argeş: Un bărbat s-a împuşcat în locuința sa. A lăsat un bilet de adio
Cluj: CJ este singurul din ţară care emite certificate de urbanism digitale
Armand Goșu, doctor în istoria Rusiei: Cred că asistăm la o recalibrare a discursului lui Putin
Primele semne ale disidenţei anti-Putin? Televiziunea rusă îl invită din nou pe colonelul Khodarenok
Diplomat american: Ucraina nu pierde războiul, dar nici nu-l câştigă
Frank Timiş, sforarul din spatele tunului de la Roşia Montană, mereu surprinzător
Japonia îşi redeschide prudent graniţele pentru un număr limitat de turişti străini
Ultima variantă de reabilitare a esplanadei Teatrului National (VIDEO)
Meteorologii anunţă instabilitate atmosferică şi intensificări ale vântului
Bătaie în trafic, lângă podul Cantemir. A intervenit şi o femeie (VIDEO)
Anunţ oficial: Starea fetiţei de 5 ani care a primit transplantul de ficat se menţine critică
Presa americană anunţă că Messi merge la Inter Miami în 2023
Ford se alătură apelului către UE de a vinde doar vehicule 100% electrice din 2035
Iohannis a promulgat legea privind implementarea sistemului RO e-Factura şi factura electronică
Un șofer a "pocnit" un stâlp cu mașina. Accidentul a avut loc în zona industrială (FOTO)
DNA confirmă de ce a fost scoasă USR brutal de la guvernare! (P)
David Chou, autorul atacului armat la o biserică în California, viza comunitatea taiwaneză
Preşedintele Putin se implică personal în războiul din Ucraina până la nivel de colonel
Ministrul Lucian Romaşcanu susţiune că este necesară o resetare a concursului Eurovision
Nu lăsați sportul să moară! Statul trebuie să vină cu facilități pentru investitori! (P)
Ştefan Hell, laureat al Premiului Nobel, conferenţiază la Academia Română
Alexandru LĂZESCUCum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II) |
Briscan ZARACântăreţul cântăreţilor |
Cristina DANILOVTe văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta? |
Mihai DORINPreşedintele îngrijorării noastre |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.