Ce se va întâmpla cu averea mezzosopranei Macsim Nicoară? Începe procesul

marți, 23 noiembrie 2021, 02:49
2 MIN
 Ce se va întâmpla cu averea mezzosopranei Macsim Nicoară? Începe procesul

Circumstanţele morţii fostei soliste a Operei ieşene Maria Macsim Nicoară vor fi analizate în paralel cu împărţirea averii acesteia. 

Judecătoria a stabilit primul termen al procesului în care fostul soţ al mezzosopranei a cerut ieşirea din indiviziunea cu familia acesteia, în vederea succesiunii. Primul termen al procesului se va desfăşura pe 18 ianuarie anul viitor, la mai bine de un an de la decesul Mariei Macsim Nicoară.

În luna mai a anului trecut, solista a căzut pe scările interioare ale locuinţei sale din Aroneanu. Ea a fost transportată la spital doar după câteva ore, medicii declarându-se de la bun început sceptici cu privire la şansele sale de supravieţuire.

Internată în comă, Maria Macsim Nicoară a fost operată în următoarele câteva luni de trei ori, fără ca starea sa să evolueze favorabil. În cele din urmă, ea a decedat, în decembrie anul trecut.

Iniţial, Parchetul de pe lângă Tribunal a efectuat cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor, faptă pentru care pedeapsa minimă este de 10 ani de închisoare. În cazul în care victima este un membru al familiei ucigaşului, pedeapsa poate urca până la 25 de ani. Ulterior însă, procurorii au schimbat încadrarea faptelor.

Soţul solistei a fost trimis în judecată pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, primul termen al procesului desfăşurându-se în septembrie. Dacă va fi găsit vinovat, el poate fi sancţionat cu o amendă sau cu închisoarea pe un termen cuprins între 3 luni şi un an. 

Comentarii