Ce spune Gabriela Firea, întrebată dacă s-a simțit jignită de afirmația lui Marcel Ciolacu că Buzăul nu e în Moldova

miercuri, 01 mai 2024, 17:57
2 MIN
 Ce spune Gabriela Firea, întrebată dacă s-a simțit jignită de afirmația lui Marcel Ciolacu că Buzăul nu e în Moldova

Gabriela Firea a subliniat că „a fost ținta glumelor” atunci când a venit din Bacău pentru a studia la București, dar nu s-a simțit jignită de afirmația lui Marcel Ciolacu întrucât premierul a retractat-o, iar mai importante sunt proiectele sale pentru regiune, potrivit unui declarații făcute într-o emisiune la ProTv.

„Asta e, a venit bănățeanul de Grindeanu să facă Autostradă în Moldova. Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți. Dar a venit și un buzoian care totuși împreună cu domnul Grindeanu și restul colegilor din guvern am început să aducem timișorenilor ce e corect să aducem”, a spus Marcel Ciolacu, pe 25 aprilie, răspunzând unei întrebări puse de un jurnalist.

Aceasta declarație a generat reacții de condamnare din partea asociațiilor civice și politicienilor din Moldova. Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei i-a cerut demisia lui Marcel Ciolacu, iar un deputat USR de Iași i-a făcut plângere la CNCD.

Întrebată într-o emisiune la ProTV despre această afirmație, Gabriela Firea a insistat că, dincolo de gluma nereușită, „cea mai importantă este relația cu cetățenii din Moldova și proiectele mari pe care le-a făcut și le face ca premier în acea zonă.”

„Am văzut că a fost preluată masiv de presă această declarație a domnului președinte Marcel Ciolacu, așa cum știți, și eu sunt din Bacău și nu mi-e rușine să spun că sunt moldoveancă, dar am văzut și retractarea declarației de către domnia sa și părerea de rău, că a vrut să facă o glumă pe care într-adevăr a considerat-o nereușită”, a replicat candidata PSD pentru Primăria Capitalei.

Ea a amintit de momentele în care a venit de la Bacău la București și s-a confruntat cu glume. „De când am venit la facultate, din Bacău, la Facultatea de Litere a Universității București, am fost ținta glumelor că sunt moldoveancă. Și, sincer, eu m-am obișnuit. Sunt vaccinată. La un moment dat, într-adevăr, era de bine să spui că ești moldoveancă, atunci când niște actrițe de succes, niște cântărețe de succes sau prezentatoare de succes erau în vogă, și atunci când cei care mai răsfoiesc și cartea de istorie sau de literatură își mai aduc aminte de Ion Creangă, de Mihai Eminescu, de Ștefan cel Mare”.

Comentarii