Cea mai puternică reţea de heroină din Iaşi, spartă în miez de noapte: 7 reţineri și 6 arestări

vineri, 30 iulie 2021, 02:00
3 MIN
 Cea mai puternică reţea de heroină din Iaşi, spartă în miez de noapte: 7 reţineri și 6 arestări

Gruparea fraţilor Emacu din Nicolina s-a prăbuşit în câteva ore, după o spectaculoasă acţiune în trafic. Liderii grupării tocmai veneau de la Bucureşti cu un nou transport.

 

Şapte traficanţi şi dealeri de droguri de mare risc au fost capturaţi miercuri seara de poliţiştii Antidrog şi procurorii DIICOT Iaşi. Dintre aceștia, șase au fost arestați.Gruparea se ocupa cu vânzarea de heroină în Iaşi, fiind cea mai puternică de la acest moment, şi era condusă de fraţii Narcis şi Sergiu Emacu, din cartierul Nicolina. Cei doi mergeau săptămânal la Bucureşti de unde aduceau “marfă” şi o plasau dealerilor, care vindeau gramul cu 700-800 de lei. Dintr-un gram de heroină, aceştia făceau zece doze.

Citește și: EXCLUSIV – Fraţii Emacu, în strânsă legătură cu Cordunenii

În această săptămână, avându-i pe membrii grupării sub supraveghere, autorităţile din Iaşi au organizat un flagrant pentru a-i opri pe traficanţi. Miercuri seara, poliţiştii Antidrog şi un procuror DIICOT Iaşi au organizat un flagrant în comuna Mogoşeşti pe drumul judeţean ce vine dinspre Vaslui, unde un echipaj de la rutieră trebuia să oprească autoturismul Renault în care cei doi fraţi Emacu şi un prieten, Leonard Paşcu, de 23 de ani, se întorceau de la Bucureşti. Cei trei se injectaseră pe rând, pe drum, cu heroină, astfel că la vederea echipajului de la rutieră Narcis Emacu s-a făcut că opreşte autoturismul, apoi a demarat în trombă şi a lovit agentul de poliţie. Poliţistul a scăpat doar cu răni minore, deoarece s-a împins într-o parte chiar de maşina care trebuia să îl calce. Ulterior, Narcis Emacu, care se afla sub influenţa drogurilor, a demarat în trombă şi în mers a aruncat drogurile, acestea fiind recuperate de poliţişti.

Citește și: Trei dealeri de heroină, prinși la intrarea în Iași. Alți patru dealeri, aduși în urma unor percheziții la Iași FOTO/VIDEO

Autoturismul traficanţilor a fost blocat şi oprit la câţiva kilometri, spre Iaşi, iar ocupanţii au fost încătuşaţi. În paralel, anchetatorii au ridicat alţi patru dealeri de droguri din cartierele Nicolina şi CUG. “La semnalul poliţiştilor, una dintre persoane ar fi executat o manevră de lovire a poliţistului, după care ar fi demarat în viteză. În urma unei scurte urmăriri şi a somării cu armamentul din dotare, persoanele urmărite au oprit autoturismul, după ce, în prealabil, ar fi aruncat pe geam diverse cantităţi de droguri, care au fost recuperate de poliţişti. Ulterior, au fost efectuate 4 percheziţii domiciliare, în municipiul Iaşi, în urma cărora alte 4 persoane au fost conduse la cercetări. Au fost ridicate 55 de grame de heroină, 73 de comprimate metadonă, 385 de comprimate benzodiazepine, 60 de comprimate de tramadol, 10.000 de lei, 46 de seringi, care ar fi folosit la injectarea heroinei şi 43 de folii, care ar fi folosit la prepararea heroinei. De asemenea, conducătorul auto este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor calificat, ultraj şi conducere sub influenţa substanţelor stupefiante”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Comentarii