Ciobanul scăpat din ghearele ursului şi adus la Iaşi va fi azi detubat. ”Un cioban, ce contează?”

marți, 27 iulie 2021, 01:58
2 MIN
 Ciobanul scăpat din ghearele ursului şi adus la Iaşi va fi azi detubat. ”Un cioban, ce contează?”

Colegul lui mai tânăr a murit însă în urma atacului. Cei doi au încercat să alunge cu bâtele ursul care atacase o vacă

 

Ciobanul de 45 de ani atacat de urs în apropierea unei stâne de lângă Panaci, judeţul Suceava, a trecut cu bine de prima serie de intervenţii chirurgicale şi urmează să fie detubat. “La computerul tomograf s-au evidenţiat fracturi cominutive de oase ale feţei, fractură de maxilar şi fractură de mandibulă, multiple plăgi complexe, plăgi muşcate la nivelul braţelor cu amputaţie de falange şi o plagă obtuză la nivelul peretelui abdominal. Cazul a fost preluat de echipa de chirurgie oro-maxilo-facială dar intervenţia s-a făcut şi cu alţi colegi de alte specialităţi, cum ar fi chirurgie plastică, de ORL, şi bineînţeles a fost nevoie şi de consult de chirurgie generală. Pacientul este în ATI, în acest moment (ieri-n.r.) încă este intubat. În cursul zilei de astăzi (ieri –n.r.) va fi scos de pe ventilaţia mecanică, având capacitatea să respire singur. Evident, va mai fi nevoie de intervenţii chirurgicale, tipul compex al plăgilor impunând monitorizarea în permanenţă a sa.”, a precizat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iaşi.

Amintim că bărbatul împreună cu alţi doi ciobani a fost atacat de un urs la sfârşitul săptămânii trecute. Incidentul s-a produs în satul Drăgoiasa, în zona Poiana Boilor, când un urs a luat o vacă de pe o păşune, iar doi ciobani s-au dus cu bâtele să îl sperie, în speranţa că pot salva vaca. Unul dintre ciobani a fost atacat de urs şi rănit, iar cel de al doilea a fugit în zona împădurită. Ursul însă s-a luat după el, bărbatul fiind găsit ulterior mort. Cei trei fotografiau o vacă parţial mâncată de animalul sălbatic când ursul a atacat din nou. Cel care şi-a pierdut viaţa avea 26 de ani. 

Mihai Cadar este tânărul ucis de urs. Fotografia lui a fost postată pe Facebook de Costica Dinu

”Mihai Cadar îl chema pe omul omorât de urs. Un om bun şi modest, un simplu cioban. Viața lui nu contează. Numele lui nu va fi cunoscut în România, nimeni nu se va revolta, nimeni nu va plânge. România ține cu ursul. Totul din cauza propagandei plătită cu bani grei, din afară, a ONG-ului Agent Green. De Arthur ştie toată Europa. De Mihai Cadar ştie doar fratele lui şi familia. Avea doar 26 ani. Un cioban, ce contează?”, a scris Costică Dinu în dreptul imaginii.

 

 

Comentarii