Concursuri inedite, dans, teatru etc. Ce cursuri gratuite se pot face la Casa de Cultură a Studenților

duminică, 10 martie 2024, 02:50
3 MIN

Arta a fost întotdeauna cea mai frumoasă și sublimă formă de exprimare. Mare dreptate a avut Constantin Brâncuși când a spus că „Arta – poate cea mai desăvârşită, a fost concepută în timpul copilăriei umanităţii. Căci omul primitiv uita de grijile cele domestice şi lucra cu multă voioşie. Copiii posedă această bucurie primordială”. 

Studenții din Iași au această oportunitate de a-și exprima fiecare sentiment prin artă la Casa de Cultură a Studenților (CCSIAȘI).

Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus”, la finele lunii

CCSIAȘI organizează pentru tineri și studenți cursuri de formare. În fiecare an, în cadrul instituției sunt organizate activități menite să încurajeze creația sub toate formele ei. Tinerii pot participa la diverse evenimente și festivaluri de dans, de muzică ușoară, de film, de creație, de folclor sau de teatru. Studenții Centrului Universitar Iași pot participa și la o serie de cursuri gratuite de pictură, de fotografie, de grafică, de dansuri sportive, de dansuri de societate sau de chitară clasică, toate acestea desfășurându-se sub îndrumarea unei echipe de specialiști. Pe lângă toate acestea, Casa de Cultură a Studenților Iași organizează periodic traininguri de formare pentru tinerii și studenții care doresc să își dezvolte aptitudinile manageriale și antreprenoriale, de comunicare sau de leadership.

Unul dintre cele mai apreciate proiecte ale CCSIAȘI este Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus”, care va avea loc anul acesta în perioada 28 martie – 11 aprilie 2024 în sala de spectacole care poartă același nume. „Gaudeamus“ este un proiect implementat de Casa de Cultură a Studenților din Iași, organizat împreună cu asociațiile și ligile studențești din Iași. Prin acest proiect se scoate în evidență potențialul pe care îl au tinerii în realizarea evenimentelor culturale. Studenții formează alianțe între două asociații sau ligi studențești și prezintă în cadrul competiției un program cultural artistic care a cuprins maxim zece momente artistice, care s-au încadrat în maxim 120 minute de spectacol, unde au obținut un punctaj, în urma unei jurizări realizate de referenții culturali ai Casei de Cultură a Studenților din Iași, și a prezenței studenților și profesorilor la spectacole, stabilindu-se clasamentul final.

Numărul de spectator, criteriu la jurizare

La finalul fiecărei reprezentații juriu oferă un punctaj demonstrațiilor artistice. Pe lângă aceste note date de juriu, se ia în calcul și numărul de spectatori aflați în sală la eveniment. La finalul tuturor spectacolelor se realizează și Gala Laureaților „Gaudeamus”, unde sunt deliberate clasamentele din competiție. Accesul la evenimente se face în baza unei invitații ce poate fi ridicată de la asociațiile organizatoare.

CCSIAȘI este cea mai bună alegere a tinerilor și studenților din Iași pentru a-și demonstra talentele. “La Iași sunt cei mai frumoși oameni, care te vor ajuta să te dezvolți din toate punctele de vedere”, spun coordonatorii instituției. 

Toate articolele din noua secţiune ZdI “Ziarul Studenţesc”, AICI

Despre noul proiect ZdI “Ziarul Studenţesc” citeşte AICI

 

Comentarii