COVID 19: Focare noi la două centre rezidenţiale. La ATI la „Infecţioase“ nu mai sunt deloc locuri

luni, 22 iunie 2020, 01:50
2 MIN
 COVID 19: Focare noi la două centre rezidenţiale. La ATI la „Infecţioase“ nu mai sunt deloc locuri

16 angajaţi de la două centre rezidenţiale din vestul judeţului Iaşi au fost depistaţi pozitiv, în urma testării pentru COVID 19. 

Este vorba de angajaţi ai Centrului rezidenţial Sfântul Nicolae din Paşcani, şi alţii de la Centrul rezidenţial din Verşeni, comuna Mirosloveşti, ambele centre fiind în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi. Urmează ca şi beneficiarii centrelor respective să fie testaţi, mulţi dintre aceştia fiind copii cu handicap.

Ture de 24 de ore

Cele mai multe cazuri depistate sunt la Centrul Rezidenţial Sfântul Nicolae din Paşcani, unde 11 angajaţi au fost găsiţi pozitiv în urma prelucrării probelor luate. „În acest centru avem 35 de copii cu handicap, care sunt şi ei programaţi la testare. Deocamdată ne-am organizat cu ceilalţi angajaţi care au primit rezultat negativ la testare. I-am repartizat pe ture de câte 24 de ore, ca să micşorăm mobilitatea acestora. Am luat toate măsurile necesare. Urmează să facem o dezinfecţie totală a locaţiei“, a declarat Ion Florin, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi. La Verşeni, este vorba de trei module de tip familial unde cinci angajaţi au fost depistaţi pozitiv la testare. Nici aici beneficiarii nu au fost încă testaţi. „Sperăm să rezolvăm problema cu angajaţii de acolo. Dacă nu vom reuşi, există soluţia de a detaşa personal din alte centre rezidenţiale, dar ceea ce pot să vă spun este că şi la celelalte centre se fac testări în acest moment“, a mai adăugat Ioan Florin. Persoanele infectate de noul coronavirus sunt asimptomatice, şi au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ din Iaşi.

Transfer masiv de la „Infecţioase“ la CFR

„Odată cu cele două focare de la Paşcani şi Verşeni, după transferul pacienţilor, mai avem opt locuri libere. Acest lucru s-a reuşit datorită sprijinului acordat de colegii de la Spitalul CFR, unde am transferat vineri un număr masiv de pacienţi. La ATI nu mai sunt locuri disponibile, iar dacă apar pacienţi critici, ceea ce sigur nu ne dorim, vor fi dirijaţi la Spitalul de Neurochirurgie“, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

 

 

Comentarii