Curs rapid de studenţie, în trei zile, pentru bobocii de la „Cuza“

miercuri, 28 septembrie 2016, 01:57
2 MIN
 Curs rapid de studenţie, în trei zile, pentru bobocii de la „Cuza“

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi se pregăteşte să-şi primească cu o serie de evenimente inedite şi anul acesta bobocii, la deschiderea anului universitar. 

După modelul care a fost lansat de UAIC şi s-a încetăţenit şi la alte instituţii de învăţământ superior din ţară, cu trei zile înainte de începerea cursurilor, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie, noii studenţi de la UAIC vor fi întâmpinaţi de reprezentanţi ai asociaţiilor studenţeşti, de colegi mai mari, angajaţi ai universităţii, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură şi angajatorilor din Iaşi. „Studenţii vor găsi în faţa universităţii puncte de informare, de unde vor putea ridica gratuit kitul de orientare în studenţie. Acesta constă într-o agendă-planner cu informaţii utile, o mapă ce conţine harta campusului, pliante de la serviciile universităţii şi alte instituţii din Iaşi“, au precizat reprezentanţii UAIC.

În aceeaşi perioadă, vor fi organizate tururi ale oraşului pentru studenţi, vizite organizate, gratuite, la Muzeul Universităţii şi Biblioteca Centrală Universitară. La nivel de program, întâi va avea loc deschiderea anului universitar pe 30 septembrie, un curs introductiv, deschiderile la nivel de facultăţi, iar apoi bobocii pot descoperi evenimentele pregătite de UAIC. „Un moment semnificativ al evenimentului va avea loc duminică, atunci bobocii UAIC sunt aşteptaţi să se întâlnească şi să îşi aleagă un mentor dintre colegii de facultate din anii mai mari.

După încheierea întâlnirii, toţi studenţii UAIC indiferent de anul de studiu, vor fi invitaţi la un concert cu trupa Vama, organizat în faţa Corpului B“, au specificat reprezentanţii universităţii. Studenţii vor avea acces la o multitudine de evenimente – de la testări pshiologice şi de aptitudini de carieră, organizate de departamente specifice ale universităţii, până la probe de voce pentru a participa la corala UAIC. BCU va organiza o campanie de promovare a lecturii – „Răsfoieşte, ia acasă şi citeşte“. „Pe parcursul celor trei zile, la cortul BCU Iaşi vor fi oferite cărţi şi reviste donate de către edituri şi personalul bibliotecii special pentru acest eveniment. De asemenea, vor avea loc vizite ghidate în biblioteci, la orele 11.00 şi 13.00 în fiecare zi de eveniment. Studenţii universităţii vor putea participa la o tombolă pentru câştigarea a zece permise de bibliotecă gratuite, valabile pe parcursul unui an universitar“, au adăugat reprezentanţii UAIC.

Comentarii