Din decembrie, UMF inaugurează un corp de clădire înalt de 13 etaje

miercuri, 13 noiembrie 2019, 02:50
2 MIN
 Din decembrie, UMF inaugurează un corp de clădire înalt de 13 etaje

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi va finaliza lucrările la fosta clădire a Universităţii „Petre Andrei”, turnul de 13 etaje din Elena Doamna, în luna decembrie – după mai bine de cinci ani de când a cumpărat clădirea. „Proiectul este în mare parte finalizat, aşteptăm acum o parte din mobilier care mai trebuie livrat. 

Nu s-a schimbat nimic din proiectul original, o parte din Facultatea de Medicină Generală îşi va muta activitatea acolo, în special disciplinele preclinice, clădirea va purta numele lui Nicolae Leon, rectorul universităţii la momentul Unirii”, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

În una dintre cele mai înalte clădiri din Iaşi vor fi funcţionale şase amfiteatre, o aulă mare, spaţii de învăţământ pe fiecare etaj şi o bibliotecă virtuală. Epopeea s-a apropiat de finalizare de la începutul acestui an, când UMF a semnat cu reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est contractul de finanţare pentru proiectul „Recompartimentarea, modernizarea spaţiilor de învăţământ, cu păstrarea funcţionalului existent”, menit renovării turnului din Elena Doamna. UMF desfăşurase deja ample lucrări de reabilitare acolo, în valoare de peste 7 milioane de lei, astfel încât proiectul de 26,2 milioane de lei a venit în completarea lucrărilor şi în finalizarea dotării.

Clădirea va găzdui 1.833 de studenţi şi va fi funcţională cândva anul acesta universitar. Proiectul „Recompartimentare, modernizare spaţii de învăţământ, cu păstrarea funcţionalului existent” este finanţat de Uniunea Europeană, pe axa prioritară 10 – Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale, din cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. În momentul de faţă, zilele trecute a fost inaugurat şi soclul cu bustul rectorului Nicolae Leon, care va amplasat chiar în dreptul intrării principale în clădire. 

Comentarii