După ce primarul Chirica a sărit gardul într-o nouă vilă, fosta locuință a fost scoasă deja la vânzare

miercuri, 21 august 2019, 02:01
3 MIN
 După ce primarul Chirica a sărit gardul într-o nouă vilă, fosta locuință a fost scoasă deja la vânzare
Duplexul din cartierul Platoul Însorit, zona Galata, în care a locuit primarul Iaşului până de curând este de vânzare, ne-a declarat ieri constructorul. Preţul este acelaşi ca al locuinţei din imobilul vecin, unde Mihai Chirica tocmai s-a mutat. Misterul mutării intempestive a primarului persistă, după declaraţiile neclare şi contradictorii date de acesta “Ziarului de Iaşi” cu o zi înainte (VEZI AICI)
 
Legendă FOTO: Cele două case din mini-cartierul Platoul Însorit

A spus sau nu adevărul primarul Iaşului cu două zile în urmă, când a replicat unui articol de presă care îi atribuia o a cincea vilă? Amintim că, luni, săptămânalul ReporterIS a relatat că Mihai Chirica s-a mutat din locuinţa pe care o ocupa de mai bine de doi ani într-un imobil vecin, practic identic cu primul. Edilul a explicat în aceeaşi zi că jumătatea de vilă în care a locuit cu familia i-a fost pusă la dispoziţie de către firma care a construit complexul Platoul Însorit pe perioada în care casa cumpărată de soacra sa era renovată şi dotată cu îmbunătăţirile solicitate.

Ce spune proprietarul complexului
 
Ieri, acest lucru ne-a fost confirmat de către omul de afaceri ieşean Viorel Cozma, deţinătorul companiei care a ridicat cartierul din Dealul Galatei, unde se află cele două case învecinate, fosta, respectiv actuala locuinţă a primarului. „Vreţi să o cumpăraţi?“, ne-a întrebat Viorel Cozma, ca răspuns la interpelarea noastră privind duplexul din care Mihai Chirica s-a mutat săptămâna trecută. El a adăugat că imobilul este liber, şi că preţul este acelaşi pe care soacra primarului îl plăteşte pentru casa unde tocmai s-au adus îmbunătăţirile cerute. Potrivit săptămânalului citat, Maria Popa plăteşte firmei constructoare a vilei 20.000 de euro pe an, începând din 2016. Ultimele rate vor fi achitate anul viitor, iar primarul Iaşului a precizat că soacra sa „va deveni şi proprietar după plata ultimei rate“. Aşadar, preţul duplexului din Platoul Însorit este de aproape 100.000 de euro.
 
Într-un interviu acordat recent ziarului nostru, în luna iunie a.c., Mihai Chirica a lăsat să se înţeleagă că tocmai locuinţa pe care o ocupa atunci era plătită de soacra sa „persoană fizică“, grăbindu-se în schimb să corecteze reporterul care menţiona drept cumpărător firma acesteia. Rămâne, aşadar, de neînţeles cum de atunci, la interviul din iunie, primarul nu a făcut precizarea importantă: anume că nu aceea este vila soacrei sale, ci cea din spate în care s-a mutat acum, el locuind acolo provizoriu. Dacă aşa stăteau lucrurile. Şi asta cu atât mai mult cu cât eram în plin scandal al vilei cumpărate pentru fiu.
 
Averea, varianta oficială
 
Mihai Chirica a fost subiectul mai multor articole de presă care l-au plasat, în special după căsătoria din mai 2017, în centrul unor afaceri imobiliare controversate. De fiecare dată, primarul a respins toate acuzaţiile şi a explicat, mai mult sau mai puţin clar, cum stau lucrurile. La fel a făcut şi alaltăieri, când a susţinut că „povestea cu «cea de-a cincea vilă» este complet falsă, ca şi cu a patra, a treia, a doua etc.“
„Repet ce am mai spus: de peste 12 ani, toate bunurile mele sunt trecute în declaraţiile de avere aflate la îndemâna oricui doreşte să le studieze“, a spus edilul, făcând trimitere la documentele aflate atât pe site-ul Primăriei Iaşi, cât şi pe pagina Agenţiei Naţionale de Integritate. Potrivit ultimei declaraţii, Mihai Chirica deţine o casă şi un teren, în valoare de 250.000 de euro, lângă Bolta Rece, şi o vilă pe strada Tudor Neculai, în apropierea Bisericii Catolice din Nicolina, ambele imobile fiind trecute pe numele copiilor. Câte un apartament deţin el şi soţia, actualul primar fiind, de mai bine de zece ani, şi proprietarul a două terenuri.
Vila de la Frasin, trecută pe o firmă a fratelui primarului, şi casa trecută astă-primăvară pe numele fiului cel mic al lui Chirica au fost scandalurile care au lăsat urme greu de şters de pe mandatul edilului.
 
Mai multe informații despre averea primarului Mihai Chirica aflați în textul URIAȘA AVERE DOSITĂ DE PRIMARUL MIHAI CHIRICA, apărut în paginile Ziarului de Iasi

Comentarii