Echipa coordonată de un profesor ieşean, 5 medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică

vineri, 06 august 2021, 02:00
1 MIN
 Echipa coordonată de un profesor ieşean, 5 medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică

Echipa de elevi care a reprezentat România la Olimpiada Internaţională de Fizică din acest an, echipă coordonată de conf. univ. dr. Sebastian Popescu (foto) de la Facultatea de Fizică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, a obţinut trei medalii de aur şi două de argint.

Echipa nu a avut în componenţă însă niciun elev din Iaşi, medaliile de aur fiind obţinute de Vlad-Ştefan Oros de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil“ din Timişoara, de Tudor-Gabriel Mocioi de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu“ din Bucureşti şi de către George Cristian Ardeleanu de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Cele două medalii de argint au fost obţinute de către Antonia-Alma Ghiţă de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi de către Ştefan Ştefănescu de la Colegiul Naţional „Dimitrie Cantemir“ din Oneşti.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Fizică s-a desfăşurat în perioada 17-24 iulie în Lituania şi au participat elevi din 76 ţări.

Coordonatorul echipei de profesori care s-au ocupat de organizarea şi desfăşurarea Olimpiadei Naţionale de Fizică 2021, precum şi de selecţia lotului naţional al României în vederea participării la Olimpiada Internaţională de Fizică, este conf. univ. dr. Sebastian Popescu de la Facultatea de Fizică a UAIC.

De pregătirile pentru Olimpiada Internaţională s-au ocupat Societatea Română de Fizică, cu sprijinul Facultăţilor de Fizică de la UAIC, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Bucureşti şi a Departamentului de Fizică de la Universitatea din Craiova.

Comentarii