Echipa coordonată de un profesor ieşean, 5 medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Echipa coordonată de un profesor ieşean, 5 medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică

GALERIE
popescu
  • popescu
- +

Echipa de elevi care a reprezentat România la Olimpiada Internaţională de Fizică din acest an, echipă coordonată de conf. univ. dr. Sebastian Popescu (foto) de la Facultatea de Fizică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, a obţinut trei medalii de aur şi două de argint.

Echipa nu a avut în componenţă însă niciun elev din Iaşi, medaliile de aur fiind obţinute de Vlad-Ştefan Oros de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil“ din Timişoara, de Tudor-Gabriel Mocioi de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu“ din Bucureşti şi de către George Cristian Ardeleanu de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Cele două medalii de argint au fost obţinute de către Antonia-Alma Ghiţă de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi de către Ştefan Ştefănescu de la Colegiul Naţional „Dimitrie Cantemir“ din Oneşti.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Fizică s-a desfăşurat în perioada 17-24 iulie în Lituania şi au participat elevi din 76 ţări.

Coordonatorul echipei de profesori care s-au ocupat de organizarea şi desfăşurarea Olimpiadei Naţionale de Fizică 2021, precum şi de selecţia lotului naţional al României în vederea participării la Olimpiada Internaţională de Fizică, este conf. univ. dr. Sebastian Popescu de la Facultatea de Fizică a UAIC.

De pregătirile pentru Olimpiada Internaţională s-au ocupat Societatea Română de Fizică, cu sprijinul Facultăţilor de Fizică de la UAIC, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Bucureşti şi a Departamentului de Fizică de la Universitatea din Craiova.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.