anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

EXCLUSIV: Şef din cadrul ISJ Iaşi, depistat pozitiv cu Covid-19. A stat în sală cu doi miniştri

GALERIE
ISJ-Iasi
  • ISJ-Iasi
- +

Un caz de infectare cu Covid 19 confirmat în cursul zilei de ieri la Inspectoratul Şcolar Iaşi, surse din cadrul DSP precizând că ar fi vorba de un cadru de conducere din fruntea instituţiei. 

UPDATE: "Atât eu cât şi doamna ministru participam la multe adunări, ne intersectam cu mulţi oameni dar asta nu înseamnă că nu respectam regulile de protecţie şi distanţare socială. La acea conferinţă nu au participat mai mult de 16 persoane şi toată lumea a purtat măşti. Atât eu cât şi doamna ministru Anisie nu am avut contact fizic direct cu inspectorul şcolar respectiv. Reprezentaţii DSP ne-au comunicat că noi nu intrăm în ancheta epidemiologică, deci nu intrăm în izolare", a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului.

UPDATE: “Ziarul de Iaşi” a contactat inspectorul confirmat cu Covid-19. Acesta nu doreşte să îi fie făcut public numele, însă a menţionat că regretă toată situaţia. Deocamdată se află la domiciliu însă, a precizat inspectorul, aşteaptă răspunsul de la DSP pentru a fi internat.

TEXT INITIAL: Acesta a fost depistat cu noul coronavirus la un test ale cărui rezultate i-au parvenit acestuia marţi, 14 iulie, după ce anterior persoana în cauză avusese, se pare, unele stări uşor febrile. Ca urmare, începând din data de 15 iulie, activitatea Inspectoratului Şcolar se va desfăşura online, în birourile instituţiei urmând a se face dezinfecţie specifică.

Situaţia este oarecum delicată în acest caz deoarece, cu numai o zi înainte de depistarea cazului, la ISJ Iaşi s-au aflat doi miniştri – cel al Educaţiei, Monica Anisie, şi cel al Mediului, Costel Alexe, care, potrivit imaginilor de la eveniment, s-au aflat un timp mai îndelungat în aceeaşi sală cu toţi inspectorii şcolari şi cu cei din conducerea instituţiei, anterior, tot potrivit imaginilor, având loc chiar contacte directe.

La acea conferinţă comună, tot potrivit imaginilor, s-au respectat în general măsurile sanitare şi de distanţare socială.

Si instituția a dat azi presei un comunicat oficial. „În cursul serii trecute, un angajat din rândul personalului Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a fost diagnosticat cu Covid 19. În acest context, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat o anchetă epidemiologică, iar în cursul zilei de astăzi, toate spaţiile instituţiei vor fi supuse unui proces de igienizare, conform procedurilor specifice. Activitatea personalului angajat al I.S.J. Iaşi va continua în regim de telemuncă. 

Totodată, comunicarea cu publicul se va realiza on line, iar activităţile din calendarele specifice, care presupun prezenţa fizică a persoanelor, se vor desfăşura la Casa Corpului Didactic Iaşi. Vom reveni cu informaţii noi, în funcţie de evoluţia acestei situaţii”.

Poziţia DSP în legătură cu cazul ISJ Iasi

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat o anchetă epidemiologică după ce în seara zilei de 14 iulie 2020, a fost confimat pozitiv cu noul coronavirus un angajat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. Concluziile preliminare arată că la întâlnirea organizată la sediul inspectoratului pe data de 13 iulie, la care au luat parte mai multe oficialităţi, au fost respectate toate măsurile sanitare şi de distanţare socială. De asemenea, la alte activităţi desfăşurate, dar şi în timpul programului de muncă s-au respectat toate măsurile de protecţie. Conform metodologiei de supraveghere COVID-19 s-a stabilit o listă a persoanelor care au venit în contact direct cu angajatul ISJ Iaşi. Facem precizarea că această listă nu conţine contacţi direcţi din afara inspectoratului, prin urmare nu sunt incluse persoanele prezente la întâlnirea menţionată mai sus. Pentru toate persoanele stabilite ca fiind contacţi apropiaţi s-a luat măsura izolarii la domiciliu, restul angajaţilor desfăşurându-şi activitatea la Casa Corpului Didactic Iaşi, pentru ca în această perioadă să se efectueze acţiuni de igienizare la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, conform procedurilor specifice. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare. Concluziile anchetei vor fi anunţate după finalizarea acesteia.

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C.T. Popescu, Cristi Puiu şi jurnalismul în cheie moral corectă de pe malurile Dâmboviţei

Alexandru LĂZESCU

C.T. Popescu, Cristi Puiu şi jurnalismul în cheie moral corectă de pe malurile Dâmboviţei

Intoleranţa agresivă faţă de orice puncte de vedere contrare evidenţiată din plin în cursul linşajului mediatic la care a fost supus regizorul Cristi Puiu sunt semne ale unei îngrijorătoare degradări sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Bătrâna nimfă

Nichita DANILOV

Bătrâna nimfă

Cu trupul gol acoperit de solzi pomădat de razele verzi-argintii ale lunii şi părul revărsat pe umeri, cu faţa de un alb aproape cadaveric, cu şoldul sprijinit de stâncă, doamna Scrumeda îmi făcea de la depărtare semn cu mâna s-o aştept.

Reîntoarcerea în peşteră

Dana ȚABREA

Reîntoarcerea în peşteră

Într-un moment din spectacolul Antisocial (regia: Bogdan Georgescu), în contextul în care protagoniştii sunt absorbiţi de tehnologie, butonând telefonul mobil, survine următoarea întrebare: „Cât de departe suntem de peşterile din care am ieşit?” Mi-am amintit acest fragment meditând asupra unui paradox: evoluţia tehnologiei nu reprezintă o garanţie a faptului că omul s-a îndepărtat de peşteră (şi voi clarifica imediat ce peşteră am în vedere). Nu cumva omul tehnologic e mai aproape ca oricând să redevină omul peşterii?

Cum e posibil un stat minimal? (2)

Sorin CUCERAI

Cum e posibil un stat minimal? (2)

Adaug aici că o guvernare republicană nu exclude principiul majorităţii, ci doar pe acela al majorităţii opresive. 

pulspulspuls

Hopaa: cine-i musiu?

Hopaa: cine-i musiu?

Pe personagiul din prim plan, din ce am văzut, au avut grijă colegii noştri să vi-l prezinte: figurează în dosarul imobiliarilor de la DIICOT ca omul ce făcea legătura dintre imobiliari şi cei cu ştampila din premărie. 

Caricatura zilei

Frecția

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.