FOTO S-a deschis cel mai luminos Târg de Crăciun din România: un milion de becuri. La Iași, pe 1 decembrie

sâmbătă, 12 noiembrie 2022, 13:36
2 MIN
 FOTO S-a deschis cel mai luminos Târg de Crăciun din România: un milion de becuri. La Iași, pe 1 decembrie

Unul dintre cele mai spectaculoase târguri de Crăciun din Europa s-a deschis printr-un spectacol costisitor și prin aprinderea a 1 milion de becuri.Târgul de Crăciun din Craiova a fost inaugurat vineri, 11 noiembrie. 

Cu 44 de zile înainte de Crăciun, în oraș s-au aprins un milion de becuri.Pe lângă decorurile care presupun consumarea unei cantități uriașe de energie, într-o perioadă în care Europa încearcă să facă economii pentru a preveni agravarea crizei energetice, există un patinoar cu o suprafaţă de 700 de metri pătraţi.

Mii de oameni s-au adunat la un concert organizat de primărie, la care au cântat, printre alții, Inna, Carla’s Dreams, Irina Rimes, Nicole Cherry sau The Motans.Bradul are 20 de metri înălţime și este, de asemenea, puternic luminat. Spațiile închiriabile de către comercianţi au fost sculptate în lemn şi pictate de artişti locali, afirmă oficialii primăriei. 

Târgul se întinde pe aproximativ 10.000 de metri pătrați.Craiova a câștigat anul trecut locul al şaselea cu târgul la Competiţia European Best Destinations, un clasament întocmit la nivel european, dar care a presupus acțiuni de lobby din partea municipalității și plata unor sume de bani în vederea mediatizării.„Având în vedere că, în 2021, ne-am clasat pe locul 6 în Europa pentru cel mai frumos târg de Crăciun, iar iluminatul festiv a fost unul dintre elementele de atracție pentru turiștii din toată lumea care ne-au votat, anul acesta am pregătit multe surprize în ceea ce privește ornamentele și iluminatul festiv. Vor fi peste un milion de beculețe care vor străluci în zonele centrale din Craiova, dar și în cel mai mare cartier al muncipiului, beculețe pentru care vom face economii, având în vedere că toate sunt leduri”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei

.Tot vineri a fost inaugurat și Târgul de Crăciun de la Sibiu.Urmează să fie deschise târgurile din Cluj şi Suceava, iar pe 1 decembrie vor fi inaugurate şi cele din Iaşi şi Timişoara.

Comentarii