Gavrilă: „Domnul Chirica este încă al PSD. Văd o contradicţie în modul în care se manifestă“

sâmbătă, 27 ianuarie 2018, 02:59
3 MIN
 Gavrilă: „Domnul Chirica este încă al PSD. Văd o contradicţie în modul în care se manifestă“
Deputatul ieşean şi-a prezentat ieri bilanţul primului an de mandat, în calitate de şef al Comisiei de Învăţămînt a Camerei. Printre realizările acestui mandat, Camelia Gavrilă a făcut şi aprecieri privind situaţia neclară a primarului Iaşului în partid.

Deputatul PSD Camelia Gavrilă şi-a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, raportul de activitate, proiectele de lege şi propunerile legislative la care a participat sau dezbătut în cadrul Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din cadrul Camerei Deputaţilor, comisie pe care o conduce, dar şi care sunt intenţiile Comisiei şi ale sale în perioada următoare.

Pe lângă aspectele politice generale prezentate în cadrul conferinţei, precum deciziile din Sănătate sau anumite măsuri bugetare, Camelia Gavrilă a vorbit şi despre direcţia în care se află acum Educaţia, despre nevoia de a investi în infrastructura şcolară, punând accent pe faptul că, de exemplu, componenta umană este la fel de importantă, dar şi despre faptul că Educaţia trebuie să urmărească şi componenta practică, nu doar cea teoretică.

Astfel, deputatul a declarat că este importantă o colaborare pe viitor cu agenţii economici, pentru a pregăti elevii cât mai bine pentru viitoarea meserie. De asemenea, Camelia Gavrilă a precizat şi faptul că această colaborare ar trebui să existe şi la liceu, nu doar la şco­lile profesionale, dar şi în cazul învăţământului superior, prin facilitarea stagiilor de practică şi susţinerea agenţilor economici care facilitează acest gen de educaţie.

„Învăţământul dual reprezintă o şansă pentru relansarea învăţământului profesional, a învăţământului tehnic, pentru o apropiere dinspre zona teore­tică spre zona practică spre realizarea unor experienţe de formare extrem de importante pentru tineri“, a menţionat deputatul Gavrilă.

De asemenea, în cadrul conferinţei, de­putatul a amintit şi de problemele cu care se confruntă învăţământul rural din zona Mol­dovei, şi despre nevoia de investiţii mai ales în aceste zone.

„Judeţele Moldovei au grave probleme în privinţa învăţământului rural, refacerea şcolilor, a grădiniţelor este o prioritate, accesul la educaţie, profesori buni, profesori motivaţi în aceste zone. De aceea, proiectele sunt foarte necesare, şi mă refer şi la dotări, biblioteci şcolare, laboratoare, conectare la IT, activităţi  extra-curriculare şi experienţe culturale de care ar trebui să beneficieze elevii de peste tot“, a precizat deputatul.

În cadrul conferinţei de ieri a avut loc şi oferirea diplomelor de absolvire celor opt studenţi care au parcurs stagiul de practică în cadrul Şcolii politice organizate de către Camelia Gavrilă. Cei opt au fost selectaţi dintre 40 de studenţi care ar fi dorit să parcurgă acest stagiu de practică.

La finalul întâlnirii, deputatul PSD a răspuns şi la câteva întrebări legate de situaţia politică de la nivel judeţean, dar şi în legătură cu relaţia dintre partid şi primarul Mihai Chirica.

„Din perspectiva mea, eu cred că domnul Mihai Chirica este încă al PSD, şi de aceea văd o contradicţie internă între apartenenţa dumnealui la PSD şi la modul în care se manifestă vis a vis de acest partid. Nu cred că ne-am dori neapărat separarea apelor, şi tot am aşteptat, în spiritul meu umanist, o căutare a unor armonii, o identificare a motivelor conflictului, pentru că, dacă sunt discutate, acest conflict poate să vină şi cu soluţii, însă s-a permanentizat, parcă deliberat, această stare de ostilitate. Însă vom ajunge în situaţia în care vom hotărî dacă nu este nevoie de o altă abordare“, a precizat Camelia Gavrilă, care a menţionat că a formulat doar opinii, nu soluţii cu privire la acest caz.

De asemenea, deputatul PSD a menţionat că o situaţie clară cu privire la relaţia Chirica – PSD se va cunoaşte după alegerile la nivelul judeţului, care vor avea loc în luna aprilie.

Comentarii