În sfârşit, un 10.00 şi în mediul rural. Vrea la Informatică. Cine sunt cei patru noi zecişti ieşeni ai Evaluării?

miercuri, 05 iulie 2023, 01:50
4 MIN
 În sfârşit, un 10.00 şi în mediul rural. Vrea la Informatică. Cine sunt cei patru noi zecişti ieşeni ai Evaluării?

Numărul zeciştilor ieşeni a crescut în urma contestaţiilor, iar judeţul ocupă locul fruntaş cu 32 de medii de 10. Sunt patru noi decarişti, câte unul de la Şcoala Gimnazială Vânători din comuna Popricani, Colegiul „Mihail Sadoveanu” din Paşcani, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi şi Colegiul Naţional din Iaşi.

Continuând tradiţia, „Ziarul de Iaşi” a luat legătura cu aceştia pentru a afla cum s-au pregătit pentru examen, ce aşteptări au avut şi care sunt planurile de viitor.

Singurul elev zecist din mediul rural este din Popricani

Cristian Coca a studiat la Şcoala Gimnazială Vânători din comuna Popricani şi este singurul absolvent de clasa a VIII-a din mediul rural care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională de anul acesta. Când a văzut rezultatul la Limba română, a ştiut că merită mai mult şi a făcut contestaţie, iar acum se mândreşte cu performanţa sa.

„Mă aşteptam să iau o medie foarte mare din momentul în care m-am verificat cu baremele. Sunt mândru că am putut dovedi că şi în mediul rural se poate performa. M-am pregătit foarte mult pentru examen, însă nu am făcut nicio oră de pregătire particulară. Doresc să mulţumesc doamnelor profesoare de Matematică şi Limba română, pentru că m-au susţinut pe mine şi întreaga clasă. Îi mulţumesc doamnei director, deoarece ne-a oferit nişte condiţii foarte bune pentru învăţat”, a menţionat acesta.

Cristian îşi doreşte să urmeze Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, profilul Informatică.

Singura decaristă din Paşcani la Evaluarea Naţională 2023

Alessia Vrânceanu a studiat la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” din Paşcani şi a reuşit să obţină media 10 la Evalurea Naţională, în urma contestaţiei la Limba şi literatura română. Munca din cei patru ani de gimnaziu a dat rezultate, iar Alessia este foarte mândră de ea şi de notele obţinute.

„Mă aşteptam să obţin nota 10 la Matematică, dar la Limba română este partea de literatură care poate fi interpretată în multe feluri. Nu mă aşteptam la nota 10 la Limba română, însă când am văzut că am luat 9,60, am ştiut că trebuie să fac contestaţie, întrucât meritam, zic eu, măcar 9,90. Mulţi spun că notele nu definesc elevul, dar acestea înseamnă foarte mult pentru mine, mi se pare că ilustrează munca mea din anii de gimnaziu. Sunt foarte fericită că am reuşit! Am învăţat foarte mult şi chiar mi-am dorit să obţin note mari, iar visul meu s-a îndeplinit”, a declarat tânăra din Paşcani.

Aleesia îşi doreşte să rămână în continuare la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” din Paşcani şi vrea să urmeze specializarea Ştiinţe ale naturii, deoarece consideră că este un profil ofertant, care îi deschide uşi către mai multe domenii.

O nouă medie de 10 la Colegiul Negruzzi

Ana Tudora este cea de-a şaptea negruzzistă care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională. A fost încrezătoare şi a ştiut că rezolvările sale merită mai mult de 9,60 şi a făcut contestaţie atât la Limba română, cât şi la Matematică. „Nu mă aşteptam să obţin media 10, dar ştiam că am făcut foarte bine. Este minunat, chiar incredibil că am obţinut media 10 şi sunt foarte mândră de mine, pentru că m-am pregătit doi ani pentru acest examen”, a spus Ana.

Tatăl elevei spune că pentru Ana este deja o tradiţie să depună contestaţie şi să fie un adevărat succes. „Este o regulă la ea să depună contestaţie. La Olimpiada de Matematică a făcut contestaţie şi a luat medalia de bronz. În general, este destul de originală la rezolvări şi ca atare, uneori, drumul e diferit”, a menţionat acesta.

Ana îşi doreşte să urmeze liceul tot la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, specializarea Matematică-Informatică.

Matei Theodor Alexinschi este noul decarist de la Colegiul Naţional Iaşi.

În urma afişării rezultatelor iniţiale de la Evalurea Naţională 2023, judeţul Iaşi a înregistrat 28 de zecişti. După contestaţii, numărul acestora a crescut la 32, iar judeţul Iaşi are acum cel mai mare numărul de medii de 10. Elevii care au obţinut media maximă, în acest an, provin de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi (13), Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi (7), Colegiul Naţional Iaşi (4), Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” Iaşi (2), Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi (1), Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” Paşcani (1), Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iaşi (1), Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi (1), Şcoala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu” Iaşi (1) şi Şcoala Gimnazială Vânători, comuna Popricani (1).

Comentarii