Încă un portar străin vine la Poli Iaşi. Un fost internaţional de juniori şi tineret

luni, 01 august 2022, 01:50
1 MIN
 Încă un portar străin vine la Poli Iaşi. Un fost internaţional de juniori şi tineret

Politehnica Iaşi a susţinut sâmbătă ultimul meci de verificare din perioada precompetiţională. În Copou, formaţia antrenată de Claudiu Niculescu s-a confruntat cu Dante Botoşani, echipă care a fost învinsă în vară de Oţelul Galaţi în barajul pentru promovare în Liga a II-a de fotbal. 

După ce joi, tot în Copou, nu reuşise să treacă de Ştiinţa Miroslava (1-1), Iaşul a învins la scor pe Dante, 4-0 (2-0). Au înscris Harrison (‘6, ‘21), Tomczyk (‘47), Ştefanovici (‘65).

La Poli au evoluat Knoflach (portar austriac aflat în probe, care are şanse mari de a fi păstrat în lot) – Fosu-Mensah, Lică, Plămadă, Finică – Fr. Cristea, Marchioni – Anton, Fică, Ştefanovici – Harrison (atacant englez aflat în probe), apoi Kouadio, Tomczyk, Plohotniuk, Ungurenaşu, Dumitru, Ciaun, Cracea, Hrib.

Sâmbătă, de la ora 11:30, Poli va juca primul meci oficial al sezonului 2022-2023, ieşenii, care au ca obiectiv promovarea în elită, urmând a se confrunta la Galaţi cu Oţelul.

Până la meciul cu gălăţenii, Iaşul va mai testa un alt portar străin, Risto Jankov (24 ani pe 5 septembrie; 1,90 metri înălţime). Fost internaţional de juniori şi tineret, jucătorul din Macedonia de Nord a fost legitimat până acum în ţara natală, la Rabotnicki Skopje şi Lokomotiva Skopje şi la Caspiy Aktau, în Kazahstan.

Din Copou va fi şi o plecare, atacantul Darius Deac, transferat în această vară de la Ardealul Cluj, urmând să evolueze sub formă de împrumut la Minerul Ocna Dej, în Liga a III-a. 

Comentarii