Înregistrat cu telefonul când a sechestrat o copilă

sâmbătă, 14 septembrie 2019, 01:50
2 MIN
 Înregistrat cu telefonul când a sechestrat o copilă

O banală aplicaţie instalată pe telefonul mobil a dus la prinderea unui individ care a tăbărât pe drum, ziua, pe o fată. Agresorul a fost trimis în judecată pentru lipsire de libertate, după ce a sechestrat victima pentru puţin timp, copila reuşind apoi să fugă.

 

Cazul descris de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi în rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată Gabriel Narcis demonstrează că telefoanele smart pot fi, în anumite cazuri, mai mult decât un simplu terminal GSM. În documentul citat, anchetatorii susţin că individul, originar din Grajduri, a comis o faptă de lipsire de libertate pe 14 august 2019, în jurul orei 17.00.

„O persoană vătămată minoră, de sex feminin, se deplasa pe drumul comunal, pe o porţiune de pădure nemărginită, între satele Bârnova şi Poiana cu Cetate. Inculpatul a venit din spatele părţii vătămate, a prins-o din spate, cu o mână în zona gurii şi cu o mână de abdomen, a tras-o în pădure, lângă şanţul din drum, în interiorul pădurii, unde a ţinut-o, lipsind-o de libertate timp de mai mult de un minut, timp în care persoana vătămată a ţipat şi a plâns, reuşind să scape“, a precizat Monica Palaghia, procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

În timp ce era sechestrată de individ, fata a activat o aplicaţie de pe telefon, prin apăsarea în mod repetat a unui buton. Aplicaţia a iniţiat automat trei apeluri telefonice către numere prestabilite de fată, dar a şi înregistrat, automat, ambiental, ce se întâmpla în jur. Individul a fost arestat preventiv în special în baza acelei înregistrări, care demonstra fapta de lipsire de libertate. 

Comentarii