ISJ Iaşi renunţă la simularea examenelor naţionale din luna ianuarie, după decalarea simulării la nivel naţional

joi, 14 decembrie 2023, 21:12
1 MIN
 ISJ Iaşi renunţă la simularea examenelor naţionale din luna ianuarie, după decalarea simulării la nivel naţional

Simularea examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, programate a se desfăşura în perioada 17-19 ianuarie 2024, nu va mai avea loc, a anunţat joi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi.

Aceste simulări aveau loc numai la Iaşi, printr-o decizie locală, şi precedau simulările care avea loc la nivel naţional, în luna martie. Ieri însă Ministerul Educaţiei a decis ca aceste simulări naţionale să aibă loc o lună mai devreme, în februarie, şi ca urmare ISJ Iaşi a decis că e prea mic intervalul între simularea de la Iaşi şi cea naţională, anulându-le pe cele locale.

Iată comunicatul ISJ Iaşi, de joi:

«În atenţia conducerii unităţii de invătământ si a cadrelor didactice

Prin prezenta, vă supunem atenţiei Ordinul M.E. nr. 6760/7.12.2023, referitor la organizarea simulării evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2023-2024.

În acest context, vă comunicăm că Inspectoratul Şcolar Judeţean laşi nu mai organizează simularea judeţeană a examenului de evaluare naţională şi a examenului de bacalaureat, programate în zilele de 17, 18 şi 19 ianuarie 2024, conform adresei nr. 11245/13.11.2023.

Pentru a veni in sprijinul elevilor care se pregătesc pentru susţinerea simulărilor naţionale, Inspectoratul Şcolar Judeţean laşi va elabora teste de antrenament pentru toate disciplinele de examen, care vor fi transmise către unitătile şcolare la debutul cursurilor din Modulul 3.»

Comentarii