Laborator Huawei unic în ţară la Universitatea Tehnică. Studenții au șanse de angajare

marți, 06 noiembrie 2018, 02:56
1 MIN
 Laborator Huawei unic în ţară la Universitatea Tehnică. Studenții au șanse de angajare

Reprezentanţii companiei Huawei, alături de reprezentanţii Universităţii Tehnice „Gh. Asachi“ (TUIASI), au inaugurat ieri, în mod oficial, Centrul de Instruire Huawei Authorized Information and Network Academy (HAINA), unic în ţară. Astfel, studenţii vor putea participa la o serie de cursuri online la finalul cărora, prin intermediul unor testări, vor putea participa la internship-uri în cadrul companiei Huawei sau chiar se vor putea angaja la finalul studiilor.

Festivitatea de deschidere a Centrului de Instruire Huawei s-a desfăşurat ieri, în amfiteatrul T3 din clădirea Rectoratului. Festivitatea a fost moderată de jurnalistului Lucian Mândruţă, la eveniment fiind prezent şi Liu Ke-Kevin, Country Manager şi CEO Huawei Romania. La eveniment a participat şi Ciprian Dediu, ministru secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor.

Studenţii Politehnicii ieşene au ocazia să se înscrie la aceste cursuri online până la finalul acestei luni, urmând ca, după parcurgerea cursurilor, să fie supuşi unei testări în urma căreia vor fi selectaţi aproximativ 500 de studenţi de la 10 universităţi din ţară.

La începutul anului viitor va avea loc o nouă testare, iar dintre cei peste 500 de participanţi vor fi selectaţi aproximativ 60, urmând ca în luna martie să se desfăşoare o testare complexă de opt ore, în urma căreia vor rămâne doar şase cei mai buni cursanţi, aceştia urmând să fie atestaţi de către Huawei, vor fi premiaţi cu diferite device-uri şi vor avea şansa să participe la internship-uri în cadrul companiei sau chiar să devină angajaţi ai acesteia.

Comentarii