Mici, bere și muzică populară din belșug: face cinste Primăria! Mii de ieșeni au petrecut 1 Mai la Ciric. Ce spun participanții?

joi, 02 mai 2024, 03:00
2 MIN

Câteva mii de persoane, 5 mii după organizatori, circa jumătate după alte surse, au petrecut ieri în zona de agrement Ciric, cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii, profitând totodată de vremea caldă.

Mulți dintre ei au ajuns acolo încă de la primele ore ale dimineții, ca să fie siguri că prind micii și berea pe care sindicatele din Primăria Municipiului Iași, companiile și direcțiile municipale (Compania de Transport Public SA, Salubris SA, Servicii Publice SA, Citadin SA, Termo-Service SA, EcoPiața SA, Poliția Locală, Direcția de Asistență Socială etc.) le-au oferit gratuit, dar și pentru a participa la spectacolul de muzică populară oferit de Compania de Transport Public, prin vocile artiștilor Ioniță Grosu, Cristinel Iordăchioaia și alții. Petrecerea câmpenească care are loc an de an de 1 Mai a deschis, așadar, sezonul estival.

Lista oficialilor

La grătar au fost prezente și oficialități ieșene: primarul Mihai Chirica, viceprimarul Daniel Juravle, Cătălin Neculau, Cristian Stoica, Cezar Baciu, reprezentanți ai Poliției Locale, Termo Service, DAC, Servicii Publice, Direcția Exploatare Patrimoniu etc.

„Să ne revedem și la anul, cu speranța că putem avea o viață mai bună. La mulți ani tuturor, și la mulți ani celor care muncesc”, a declarat primarul.

Pentru acest eveniment s-au pregătit mii de mici și cârnaţi, pe lângă bere, cafea, ceai, muștar și pâine. Fiecare porție a conținut trei mici, un cârnat, plus muștar şi pâine. „Este cald, de ce nu? Având-o pe mama angajată la Direcția de Asistență Comunitară, venim în fiecare an aici. Sunt patru membri în familie, toți suntem la Ciric. E o atmosferă plăcută, mă bucur să-mi văd părinții veseli. Oamenii se distrează”, a declarat Alina, o ieșeană prezentă la grătar.

„Am găsit loc până la urmă”

De asemenea, dintre toți participanții, pensionarii s-au arătat cei mai entuziasmați de manifestare.

„Cei mai în vârstă sunt cei mai animați, te încarci cu energie doar privindu-i. De asta e plăcut, e ok. Parcările sunt pline, dar am găsit loc până la urmă”, a adăugat un alt participant.

Violeta, o pensionară, a menționat că vine la Ciric de 1 Mai de 3 ani, însă nu pentru a mânca mici, ci pentru a asculta muzică. ,,Particip la concert, îmi place că suntem mulți, și cel mai mult îmi place de cântărețul Gorovei. Nu vin să mânânc mici, pot să-mi fac acasă, doar ascult”, a declarat femeia.

Comentarii