Mobilizare pe două roți pentru donare de sânge. Campanie condusă de motocicliști

marți, 11 iunie 2019, 01:57
1 MIN
 Mobilizare pe două roți pentru donare de sânge. Campanie condusă de motocicliști

Săptămâna aceasta, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Iaşi (CRTS), sunt aşteptaţi să doneze motocicliştii din regiune. 

Inspirat dintr-o campanie organizată în şase localităţi din ţară, precum Bârlad, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu şi Suceava, evenimentul „Motocicliştii chiar donează. Fii erou pentru o zi” se va desfăşura şi la Iaşi, în perioada 10-14 iunie. Mai multe companii din ţară s-au alăturat campaniei şi sunt dispuse să ofere discounturi speciale celor care au donat sânge în cadrul acestei campanii.
 
Donatorii vor putea să se bucure de reduceri de preţuri la mai multe pensiuni, clinici dentare, magazine sau service-uri moto, care pot fi consultate pe pagina de Facebook a evenimentului. Pot să doneze sânge persoane cu vârste între 19 şi 60 de ani, care nu au fost operate în ultimele şase luni, care au peste 60 de kilograme, tensiunea arterială cuprinsă între 100 şi 180 mmHG şi pulsul între 60 şi 100 de bătăi/minut. Doritorii trebuie să se abţină de la băuturi alcoolice cel puţin două zile înainte, să nu consume grăsimi sau să nu urmeze anumite tratamente medicale, menţionate pe site-ul instituţiei. Sediul CRTS este situat pe strada Nicolae Bălescu nr. 21, mai sus de Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi. 

Comentarii