Noul şef al liberalilor ieşeni îi cere procurorului general să grăbească ancheta asupra spitalului mobil
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Noul şef al liberalilor ieşeni îi cere procurorului general să grăbească ancheta asupra spitalului mobil

GALERIE
muraru
  • muraru
- +

Între timp, consilierii judeţeni liberali au votat alături de alţi aleşi din CJ pentru predarea complexului de la Leţcani către ISU

 

Într-o mişcare oarecum surprinzătoare, noul preşedinte al PNL Iaşi, Alexandru Muraru, i-a cerut procurorului general să urgenteze o anchetă asupra achiziţiei spitalului mobil amplasat la Leţcani. El a invocat „principiul unei anchete cu celeritate, având în vedere că, la acest moment, este înregistrată la DNA - Structura Centrală o sesizare privind modul în care s-a făcut achiziţia acestui spital”. Scrisoarea deschisă adresată de Muraru procurorului general intervine la doar câteva zile după ce Consiliul Judeţean a acceptat mandatarea reprezentanţilor lui în Adunarea Generală a Asociaţilor Euronest să susţină ideea transferării complexului în administrarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Până acum, acesta a fost anexă exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase, fiind practic deschis pentru pacienţi doar 3 luni şi jumătate.

Alexandru Muraru invocă o ofertă mai ieftină privind acelaşi tip de spital de la acelaşi furnizor, dar şi folosirea a doar 48 din cele 256 de paturi ale spitalului modular. „Nerespectarea acestui principiu (al celerităţii - n.r.) poate genera riscul pierderii probelor, implicit absolvirea de vinovăţie a celor răspunzători. Aş mai invoca aici principiul existenţei urmelor oricărei fapte penale, deoarece urmările nu sunt doar de natură materială, prin prejudiciul financiar uriaş raportat la scurta funcţionare a spitalului modular de la Leţcani, şi atunci cu defecţiunile anterior amintite, ci a pus în pericol viaţa pacienţilor bolnavi de COVID19, ori decesul acestora, prin lipsa de operaţionalizare. Nu există urmări ale unor fapte penale mai grave decât pierderea vieţilor omeneşti”, conchide liderul liberal.

Adunarea asociaţilor Euronest, respectiv a reprezentanţilor consiliilor judeţene din Regiunea de Nord-Est, va avea loc cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare. Odată predat complexul către ISU, spitalul modular va intra în conservare, potrivit proiectului de hotărâre adoptat miercurea trecută de consilierii judeţeni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.