Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Nuntă după gratii. Avocatul acuzat că şi-a omorât iubita gravidă s-a căsătorit în Penitenciar cu o studentă. Iată noua “aleasă”!

GALERIE
Felecanu&sotia
  • Felecanu&sotia
- +

Avocatul care este acuzat că şi-a omorât iubita însărcinată aruncând-o de la balcon s-a căsătorit după gratii. Sebastian Felecanu ar fi omorât-o pe iubita lui, Monica Cioată, pe data de 18 iunie 2021, potrivit acuzării. Noua căsnicie a fost oficializată joia trecută, în Penitenciarul Iaşi. Mireasa este Luana Elena Bulgariu, în vârstă de 30 de ani, din Vaslui.

Sebastian Felecanu se află în arest din vară, iar în luna septembrie a fost trimis în judecată pentru omor. Dacă va fi găsit vinovat, acesta va petrece mulţi ani după gratii. Chiar şi aşa, noua soţie a lui Felecanu este dispusă să aştepte, mai ales că, se pare, nu o interesează acuzaţiile aduse de către procurori soţului său: omor calificat, pentru care pedeapsa este cuprinsă între 15 şi 25 de ani de închisoare.

A solicitat DLEP de intenţie încă de acum o lună

Astfel, joi, la penitenciarul Iaşi a avut loc oficierea cununiei între cei doi, de către reprezentanţii Primăriei Iaşi. Avocatul solicitase oficierea cununiei către Direcţia Locale de Evidenţă a Populaţiei Iaşi în urmă cu o lună de zile, cu tânăra din Vaslui, studentă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din anul 2019.

Ea a absolvit cursurile Universităţii de Ştiinţe Vieţii “Ion Ionescu de la Brad”. Căsătoria a fost oficializată în cadrul penitenciarului deoarece avocatul a fost mutat aici, din arest, imediat după ce a fost trimis în judecată. Acesta este deocamdată judecat, şi este posibil să nu beneficieze de aceleaşi drepturi ca un deţinut care execută pedeapsa în regim deschis sau semideschis.

Deţinuţii care execută în aceste două condiţii au mai multe drepturi în plus faţă de ceilalţi. De exemplu, căsătoria are loc în penitenciar iar cei doi soţi au dreptul la o vizită intimă de 48 de ore, iar cei care stau la regim deschis sau semideschis pot fi lăsaţi cinci zile în libertate.

Cât despre oficierea căsătoriei, în penitenciar este permisă participarea doar a zece persoane, inclusiv deţinutul. La eveniment nu este permisă şampania, deoarece conţine alcool, şi nici fotografiatul.

Cum a murit avocata Monica Cioată?

În privinţa presupusei crime, procurorii au scris în actul de acuzare că Monica Cioată, de profesie avocat stagiar chiar la iubitul ei, l-a implorat pe Sebastian Felecanu să nu o omoare.

“Martorii care locuiesc în apartamentele situate dedesubt ori lateral faţă de apartamentul în care a avut loc conflictul - într-un bloc turn din zona Târgu Cucu - au declarat că în apartamentul lui Felecanu Sebastian a avut loc un conflict, o femeie a ţipat de mai multe ori „de disperare, ca şi cum se temea de ceea ce voia să-i facă bărbatul”, a strigat de mai multe ori „Nu! Nu! Nu!, ca şi cum nu voia ceva, iar la sfârşit s-a auzit un ţipăt, «Aaaa» şi o bufnitură”, se arată în actele de urmărire penală.

Monica Cioată ar fi fost sugrumată şi aruncată pe fereastră, spun procurorii. Aceştia mai spun că, în ce priveşte comportamentul violent al avocatului, acesta era determinat de consumul de alcool: Felecanu se îmbăta şi urina prin casă, elocventă în acest sens fiind filmarea realizată de victimă în timpul convieţuirii cu inculpatul, în care acesta urina pe un dulap din dormitor, în timpul nopţii, când se afla şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

De altfel, consumul de alcool pare să fie cel care este declanşator pentru manifestările agresive verbal şi fizic ale inculpatului”, se arată în cererea de arestare pronunţată în dosar de magistraţii Curţii de Apel Iaşi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri