Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Oportunitate pentru firme: Sesiune de informare privind relaţiile de muncă şi ajutorul de stat

GALERIE
informare Camera de Comert
  • informare Camera de Comert
- +

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi invită operatorii economici să participe la o sesiune de informare axată pe teme de actualitate, legate forţa de muncă şi relaţiile de muncă, din perspectiva noutăţilor Codului muncii şi a modificărilor aflate în lucru, pe de o parte, precum şi pe instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

Evenimentul va avea loc la sediul Camerei de Comerţ în ziua de joi, 13 septembrie, cu începere de la ora 14.00 şi va avea ca lectori principali:

- din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi: George Daniel Tanasievici, Inspector şef, Gabriela Căldărescu, Şef serviciu Control SSM şi Raluca Gospodaru, Şef birou Relaţii de Muncă;

- ing. Albulescu Andrei George, consultant independent, fost Inspector şef ITM Iaşi;

- din partea Direcţiei Judeţene de Statistică Iaşi: Ciprian Iftimoaei, director executiv adjunct;

- din partea Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi: Elena Ungureanu, Inspector superior în cadrul Biroului Ajutor de Stat, Practici Neloiale şi Preţuri Reglementate.

Printre temele abordate se numără:

- clauze legale şi clauze ilegale în contractul individual de muncă;

- gestiunea relaţiilor de muncă prin intermediul registrului general de evidenţă a salariaţilor;

- timpul de muncă şi timpul de odihnă, între limite şi nuanţe;

- declararea evenimentelor şi cercetarea lor de către firmă;

- examinarea medicală şi psihologică la angajare şi examinarea periodică.

- aplicarea H.G. 476/2018 de modificare şi completare a H.G. 807/2014, pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

De asemenea, cu acelaşi prilej, reprezentanţii operatorilor economici care vor merge la Camera de Comerţ, vor identifica oportunităţile de care pot beneficia în cadrul a două proiecte noi, aflate în implementarea camerelor de comerţ şi industrie din Iaşi şi din Neamţ. Astfel, există o serie întreagă de cursuri, adresate antreprenorilor, managerilor (la nivel de top şi middle management), precum şi angajaţilor din departamentele de resurse umane. Cursurile vor fi cu participare gratuită, beneficiind de finanţare prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, în cadrul programului România profesională.

„Întrucât dorim, în beneficiul participanţilor, ca evenimentul să fie interactiv, cu o discuţie cât mai aplicată şi pragmatică, recomandăm şi încurajăm pe această cale operatorii economici să transmită în avans, în cuprinsul formularului de înscriere, propriile teme de abordat sau întrebări punctuale. Deja avem o serie de participanţi care au transmis propriile neclarităţi pentru a obţine răspunsuri concrete.” a declarat Sorin Gheorghiu, director în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi.

Participarea la acest eveniment este gratuită, dar condiţionată de confirmare prealabilă. Datorită caracterului interactiv, numărul de locuri este limitat. Operatorii economici care intenţionează să participe sunt invitaţi să se completând un formular online pe site-ul Camerei de Comerţ, www.cciasi.ro, până miercuri, 12 septembrie, ora 16.00. Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri