Patronii magazinelor eOptica, arestaţi pentru proxenetism. Afacere cu maseuze

marți, 02 noiembrie 2021, 03:02
3 MIN
 Patronii magazinelor eOptica, arestaţi pentru proxenetism. Afacere cu maseuze

Cei doi bărbaţi sunt acuzaţi că au legături cu o afacere cu un salon de masaj erotic. Poliţiştii şi procurorii ieşeni îi acuză că în salonul de masaj se practica prostituţia. Anchetatorii nu au crezut în mesajul de pe site-ul “Finesse Massage”: “Activitatea la noi exclude contactul sexual!”. Împreună cu cei doi au mai fost arestate două femei, toţi patru fiind implicaţi în afacerea din Tătăraşi.

Două femei şi doi bărbaţi imlicaţi într-un salon de masaj erotic din Tătăraşi unde se practica prostituţia au fost arestaţi ieri. Salonul se numeşte “Finesse Massage” şi este situat pe strada Călăraşi. În salonul în care se practica cea mai veche meserie din lume lucrau mai multe fete, fiind audiate până în prezent 14 fete şi bărbaţi. Jurnaliştii “Ziarului de Iaşi” au aflat cine sunte cei patru care administrau locaţia în care s-a găsit o sumă mare de bani.

“Finesse Massage” racola clienţii pe Facebook, şi tot aici racola şi „angajatele”. Într-un anunţ de angajare postat pe pagina de socializare, administratorii subliniază că viitoarea angajată nu va practica sexul. „Dacă eşti tânără şi ai un aspect fizic plăcut şi doreşti să câştigi de la 1.500 de euro pe lună, te aşteptăm la Finesse Massage. Echipa noastră este în continuă formare şi suntem în căutarea unor colege noi pentru postul de maseuză. Nu trebuie să ai experienţă în domeniu. Activitatea la noi exclude contactul sexual!”, au subliniat administratorii.

Fetele erau aşteptate cu braţele „deschise”: în anunţ, ele erau aşteptate cu contract de muncă, program flexibil de muncă, bonusuri, plata zilnică, siguranţă şi discreţie, cazare şi cursuri de formare profesională. În urma a 12 percheziţii făcute duminică de către poliţişti pentru fapte de proxenetism, anchetatorii au găsit la administratori sume mari de bani.

„Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, începând cu anul 2018, angajatele ca maseuze la un salon de masaj din municipiul Iaşi ar fi prestat servicii sexuale contra cost, sub pretextul oferirii unor masaje erotice, iar de banii obţinuţi ar fi beneficiat angajaţii şi administratorii societăţii. În urma percheziţiilor, s-a dispus ridicarea, pentru continuarea cercetărilor, a 192.500 de lei, 395 de euro, 253 de dolari şi 17 telefoane mobile. De asemenea, 14 persoane au fost conduse la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, două femei şi doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti, pentru 24 de ore, fiind introduşi în Arestul IPJ Iaşi”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Cele patru persoane implicate în afacerea cu salonul sunt două femei şi doi bărbaţi. Una dintre femei se numeşte Magda Irena Velicu, iar a doua Ionela Cătălina Alexa.

Aceasta din urmă avea o relaţie cu unul dintre cei doi bărbaţi arestaţi, şi anume Alexandru Emanoil Ghervan. Cei doi au fotografii împreună în excursii în străinătate, una dintre acestea fiind în septembrie, unde cuplul a vizitat piramidele din Egipt.

Al patrulea bărbat se numeşte Liviu Florentin Luţuc, iar pe Facebook arată că este manager la firma eOptica. Ziua acestuia a fost vinerea trecută, iar poliţiştii i-au făcut un “cadou” de care îşi va aduce aminte mult timp.

Ghervan şi Luţuc sunt asociaţi şi administratori în mai multe firme care au în nume “E Optica” şi care au mai multe magazine de ochelari în Iaşi. Ieri, judecătorii au decis arestarea celor patru pentru o perioadă de 30 de zile.

Comentarii