Peste 12.000 de elevi ieșeni simulează începând de astăzi Bacalaureatul și Evaluarea Națională

miercuri, 17 aprilie 2024, 03:00
2 MIN
 Peste 12.000 de elevi ieșeni simulează începând de astăzi Bacalaureatul și Evaluarea Națională

Încep simulările examenlor naționale organizate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași, la care sunt așteptați să participe peste 12.000 de elevi din județ. Miercuri, 17 aprilie, va avea loc simularea la Limba Română, joi va fi susținută proba la Matematică pentru Evaluarea Națională și proba obligatorie a profilului pentru Bacalaureat, iar vineri, 19 aprilie, se va desfășura proba la alegere din cadrul examenului de Bacalaureat.

La aceste simulări vor participa 7.269 de elevi de clasa a VIII-a din 156 de școli care au nivel gimnazial și 4.853 de elevi de clasa a XII-a și a XIII-a din 40 de licee.

Probele din cadrul simulărilor județene încep la ora 9:00, moment în care vor fi deschise plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în sălile de clasă este permis pâna la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 2 ore pentru Evaluarea Națională și 3 ore pentru Examenul Național de Bacalaureat.

Subiectele și baremele de evaluare sunt elaborate de grupuri de lucru pe discipline la nivel județean, cu respectarea programelor în vigoare și a modelelor publicate de Ministerul Educației. Probele și evaluarea vor avea loc la nivelul școlii, în format clasic, fără acces la platforma de evaluarea digitalizată. Rezultatele de la simulare vor fi comunicate individual elevilor și părinților.

Calendarul simulărilor organizate de ISJ Iași

Evaluarea Națională

  • 17 aprilie 2024: Limba şi literatura română – probă scrisă
  • 18 aprilie 2024: Matematică – probă scrisă

Examen Național de Bacalaureat

  • 17 aprilie 2024: Proba E.a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 18 aprilie 2024: Proba E.c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie)
  • 19 aprilie 2024: Proba E.d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului și specializării

ISJ Iași a anunțat pe 22 martie organizarea simulării județene a examenelor naționale, iar directorii școlilor au avut termen până pe 1 aprilie să comunice înscrierea. „Analiza atentă a rezultatelor obținute de elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu la simularea examenelor naționale, sesiunea 2024, organizată de Ministerul Educației, a evidențiat nevoia creșterii șanselor de succes la evaluările externe ale tuturor elevilor din județul Iași. În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean Iași organizează, în intervalul 17-19 aprilie 2024, o simulare a examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat, la fiecare probă de examen”, a transmis ISJ Iași în luna martie.

 

 

Comentarii