Planurile de la PSD Iaşi în prima zi fără Maricel Popa. Noul şef al filialei: „Excludem revenirea lui Chirica în PSD”

vineri, 19 mai 2023, 01:54
2 MIN
 Planurile de la PSD Iaşi în prima zi fără Maricel Popa. Noul şef al filialei: „Excludem revenirea lui Chirica în PSD”

Joi a fost forfotă mare la sediul PSD: parlamentari, şefi de organizaţii, primari şi simpli membri ai partidului au discutat pentru prima dată despre situaţia filialei ieşene a partidului cu o altă conducere. Cu două zile înainte, preşedintele Maricel Popa anunţa că nu mai conduce organizaţia, iar interimatul era preluat de Bogdan Cojocaru, actualul prefect.

 

Reuniunile de ieri, de la sediul PSD, au fost urmate de răspunsuri în faţa presei. „Avem un singur obiectiv la Organizaţia Judeţeană, acela de a redeveni numărul 1 la nivelul judeţului Iaşi”, a spus Bogdan Cojocaru, referindu-se „atât la Primăria Municipiului Iaşi, cât şi la Consiliul Judeţean”.

Prezent la conferinţa de presă Maricel Popa a subliniat că mandatul său de preşedinte s-a încheiat pe 20 aprilie. „Proiectul meu politic a fost să reîntineresc echipa, să scăpăm de acele etichete de «imobiliari», de «PSD combinator». Am 62 de ani, este normal să las locul tinerilor”, a spus el, referindu-se la cei trei Bogdani: Cojocaru (prefectul judeţului), Balanişcu (secretar de stat, preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD), Crucianu (consilier local).

Va aduce schimbarea de lider vreo modificare în CL şi CJ? „Bogdan Crucianu, liderul grupului de consilieri locali ai PSD din CL Iaşi, şi Cristian Stanciu, liderul de grup al consilierilor judeţeni, au făcut alianţă pentru proiectele municipiului şi judeţului. Dar nu putem să nu sancţionăm derapajele sau anumite lucruri pe care nu le considerăm în regulă”, a spus preşedintele interimar.

„Este de bun augur şi cred că această preluare de ştafetă s-a făcut şi la un moment oportun. S-a fixat un calendar de alegeri interne, la toate organizaţiile, urmată de intrarea în bătălia electorală de anul viitor”, a afirmat ulterior Cristian Stanciu, preşedintele executiv al PSD Iaşi.

Întrebat dacă exclude reîntoarcerea în PSD a lui Mihai Chirica, Bogdan Cojocaru a spus că nu s-a discutat acest lucru la nivelul PSD. „Nu am avut discuţii în ultima perioadă cu dl. Mihai Chirica. Excludem varianta ca dl. Chirica să revină în PSD”, a mai spus liderul interimar.

Pe de altă parte, fostul preşedinte al PSD a anunţat că „începe un nou proiect politic”. Întrebat dacă asta înseamnă o funcţie în Guvernul Ciolacu, Maricel Popa a evitat să dea detalii.

Până la alegerile interne, o numire în filiala judeţean a partidului a fost făcută ieri: Vlad Ciobanu, până acum purtător de cuvânt al PSD, este acum secretarul executiv al filialei.

Citește și: Tabăra deputaţilor exultă după schimbarea de la vârful PSD Iaşi. Prefectul Cojocaru i-a luat locul senatorului Popa

Comentarii