Politicienii din Iași la vot. Ce au spus reprezentanții principalelor partide (UPDATE)

duminică, 24 noiembrie 2019, 09:15
3 MIN

Unde vor vota politicienii din Iași! Primarul Mihai Chirica se va prezenta la o școală din Nicolina, liberalii Costel Alexe și Iulia Scântei vor fi la Colegiul Negruzzi, iar Maricel Popa va merge la urne tot în Nicolina. Ce mesaje au transmis reprezentanții partidelor, aflați din materialele de mai jos.

Camelia Gavrilă îi îndeamnă pe tineri să voteze.

"Explicații și semnificații ale votului meu…

Am ajuns deja în fața opțiunii finale, specifice turului al doilea pentru desemnarea președintelui României. Moment semnificativ, decisiv, participarea la vot înseamnă o formă de implicare și atitudine democratică, este responsabilitatea cetățeanului față de viitorul țării, o împletire de putere concretă, reală, în sensul în care prezența și opțiunea fiecărui român sunt importante, cu dimensiunea simbolică a votului.

Cei maturi oferim un model de atitudine, de implicare, de receptivitate față de mesajele politice.

De aceea, ca profesor mai mult decât ca politician, consider că tinerii trebuie încurajați să vină la vot, să analizeze atent platforme politice, prestația candidaților, pertinența argumentelor, valoarea dezbaterilor și a comunicării în spațiul public, să fie ei înșiși voci puternice în dialogul politic.

Evident că am în vedere un model de președinte, care presupune implicare și seriozitate, asumare deplină a misiunii sale, devotament și meticulozitate, dar mai ales îmi doresc un președinte cu valențe de patriot autentic, pentru care reperele fundamentale rămân demnitatea românilor, prestigiul țării, respectul pentru aspirațiile și opiniile României în context internațional. Dincolo de rolul social, de ceremonialurile rigide și oficiale, președintele României trebuie să aibă firescul atitudinii și al comunicării, să dialogheze cu oamenii, să asculte și să înțeleagă mesajele lor, să ilustreze decența, omenia, umanismul structural, sensibilitatea și raționalitatea oamenilor de stat adevărați și credibili.

Votul meu vizează destinul unei Românii prospere, democrate, moderne, o Românie demnă și profund europeană", a scris Camelia Gavrilă pe Facebook.

Marius Bodea a spus că este cu gândul la românii din Diaspora.

"Am votat astăzi cu gândul la românii din Diaspora, care de 3 zile, prin prezența lor masivă la vot, ne-au oferit o lecție ce merită să o învățăm. Au votat pentru ca noi, cei rămași în țară, să nu trăim sentimentele grele pe care le-au avut când au fost nevoiți să plece în pribegie pentru un trai mai bun. Dacă ei au putut, la mii de kilometri de țara lor, să meargă să voteze masiv, noi nu avem niciun motiv să nu mergem câteva sute de metri până la o secție de vot", a precizat Marius Bodea.

Șeful Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, a votat la școala Vasile Conta din Nicolina. El a fost însoțit de mai mulți reprezentanți ai PSD: Tudor Ciuhodaru, Camelia Gavrilă, Silviu Macovei și alții.

"Am votat cu inima pentru un preşedinte care vrea prosperitatea României, un preşedinte care vrea să dezvolte infrastructura rutieră, să modernizeze spitalele, un preşedinte care vrea să dezvolte şcolile, satul românesc, un preşedinte care ţine la antreprenoriat şi vrea să dezvolte antreprenoriatul, să creeze locuri de muncă. Numai dezvoltând România, antreprenoriatul autohton, românii se vor întoarce înapoi acasă. Am votat cu inima pentru dezvoltarea României", a declarat Maricel Popa.

Ministrul Costel Alexe și Iulia Scântei au votat la Colegiul Negruzzi.

Primarul Mihai Chirica a fost dimineață la școala nr. 16 din Nicolina.

El spune că a votat cu dezamăgirea că și după 30 de ani are de ales între neocomunism și democrație și i-a chemat pe ieșeni să se prezinte la vot.

Comentarii