Polițist local din Iași, lovit intenționat de un BMW. A tras un foc în aer (UPDATE)

joi, 04 aprilie 2019, 08:51
2 MIN
 Polițist local din Iași, lovit intenționat de un BMW. A tras un foc în aer (UPDATE)

Un agent de la Poliția Locală Iași a fost lovit joi dimineață de un BMW după ce șoferul a refuzat să se legitimeze. Ca urmare, polițistul a tras un foc de avertisment cu un pistol cu bile.

BMW-ul staţiona neregulamentar în zona Casei de Cultură a Sindicatelor de pe bulevardul Socola din Iaşi, chiar în dreptul indicatorului "staționarea interzisă" în jurul orei 8:30. Un poliţist local i-a cerut conducătorului auto actele la control. Acesta a refuzat, s-a blocat în interiorul autoturismului și a demarat de pe loc, lovindu-l uşor pe agent. Polițistul a tras atunci un foc de avertisment în aer cu un pistol cu bile. Șoferul a fost oprit și a fost chemată Poliția Națională.

Și șoferul și agentul au fost testați alcoolsopic, iar rezultatele au fost negative.

Conducătorul auto care l-a lovit pe poliţistul local a fost condus la secţia 5 de Poliţie din Iaşi şi audiat. El are 34 de ani și este din Iași.

A fost deschis dosar penal pentru ultraj.

Polițistul are 37 de ani și în urma impactului cu mașina a fost adus în UPU cu ambulanța. Deocamdată este în curs de investigație, dar are dureri la șoldul stâng și coapsa stângă. Este în stare stabilă.

Nicoleta Deciu, purtător de cuvânt al Poliției Locale Iași, a spus ca agentul avea dreptul să-l legitimeze pe șofer.

Ionuț BENEA, Andrei DÎSCĂ

Comentarii