anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Profesorul în era digitală - importantă conferinţă naţională ieri şi azi, pe teme educaţionale, la BCU

GALERIE
conferinta BCU (5)conferinta BCU (1)conferinta BCU (2)conferinta BCU (3)conferinta BCU (4)conferinta BCU (6)conferinta BCU (7)conferinta BCU (8)conferinta BCU (9)conferinta BCU (10)
 • conferinta BCU (5)
 • conferinta BCU (1)
 • conferinta BCU (2)
 • conferinta BCU (3)
 • conferinta BCU (4)
 • conferinta BCU (6)
 • conferinta BCU (7)
 • conferinta BCU (8)
 • conferinta BCU (9)
 • conferinta BCU (10)
- +

Conferinţa Naţională „Educaţia Azi“, eveniment care are drept temă modalitatea de formare a profesorilor în era digitală, a avut loc ieri, la Iaşi, la discuţii participând atât cadre didactice din învăţământul preuniversitar, dar şi profesori din mediul universitar din Iaşi, Bucureşti, Cluj şi Timişoara. 

Manifestările au fost organizate de Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai“ Cluj-Napoca şi Universitatea de Vest din Timişoara.Conferinţa se află la cea de-a V-a ediţie, la Iaşi fiind organizată pentru prima dată. Conferinţa este inclusă în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei, partenerii manifestării fiind Primăria Municipiului Iaşi şi Asociaţia Studenţilor Psihologi şi Pedagogi Iaşi.

Deschiderea oficială a conferinţei a avut loc la ora 9.30, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu“, la evenimentul de deschidere participând Constantin Cucoş, directorul Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, dar şi Genoveva Farcaş, inspector şcolar general al ISJ Iaşi. Pe parcursul celor două zile ale manifestării sunt prezentate lucrări diverse pe tema formării competenţelor cadrelor didactice în contextul actual. La finalul conferinţei se va elabora o rezoluţie care să recomande perspective de regândire sau îmbunătăţire a formulelor de pregătire a profesorilor. Astăzi au loc două workshop-uri pe temele „Formarea iniţială a cadrelor didactice - între posibilitate şi deziderat „şi „Coaching-ul educaţional“. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.