Profesorul în era digitală – importantă conferinţă naţională ieri şi azi, pe teme educaţionale, la BCU

vineri, 31 mai 2019, 01:50
1 MIN

Conferinţa Naţională „Educaţia Azi“, eveniment care are drept temă modalitatea de formare a profesorilor în era digitală, a avut loc ieri, la Iaşi, la discuţii participând atât cadre didactice din învăţământul preuniversitar, dar şi profesori din mediul universitar din Iaşi, Bucureşti, Cluj şi Timişoara. 

Manifestările au fost organizate de Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai“ Cluj-Napoca şi Universitatea de Vest din Timişoara.Conferinţa se află la cea de-a V-a ediţie, la Iaşi fiind organizată pentru prima dată. Conferinţa este inclusă în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei, partenerii manifestării fiind Primăria Municipiului Iaşi şi Asociaţia Studenţilor Psihologi şi Pedagogi Iaşi.

Deschiderea oficială a conferinţei a avut loc la ora 9.30, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu“, la evenimentul de deschidere participând Constantin Cucoş, directorul Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, dar şi Genoveva Farcaş, inspector şcolar general al ISJ Iaşi. Pe parcursul celor două zile ale manifestării sunt prezentate lucrări diverse pe tema formării competenţelor cadrelor didactice în contextul actual. La finalul conferinţei se va elabora o rezoluţie care să recomande perspective de regândire sau îmbunătăţire a formulelor de pregătire a profesorilor. Astăzi au loc două workshop-uri pe temele „Formarea iniţială a cadrelor didactice – între posibilitate şi deziderat „şi „Coaching-ul educaţional“. 

Comentarii