Renault a prezentat „Dusterul de lux”, cu motor hibrid – FOTO

joi, 02 mai 2024, 12:19
1 MIN

Pentru a maximiza eficiența platformei și a investițiilor în dezvoltarea modelului Dacia Duster, Renault Group a decis să producă încă un model care va folosi exact aceeași platformă și o parte din motorizările propuse pentru modelul Duster.

Noul Renault Symbioz are toate trăsăturile unui SUV al mărcii, având dimensiuni compacte și un preț destul de apropiat de Duster.

Renault a prezentat oficial SUV-ul Symbioz, parte a planului său de extindere a gamei compacte pe care o propune clienților. Symbioz a fost gândit inițial ca o versiune lărgită a lui Captur, motiv pentru care mult timp el a fost cunoscut neoficial ca „Grand Captur”.

Pe de altă parte, elementele comune cu Duster, în special tehnice, vor genera o serie de sinergii pentru compania franceză.

Dimensiunile noului Symbioz sunt 4,41 metri, fiind cu numai 7 centimetri mai lung decât Duster, cu 17 centimetri în plus față de Captur și cu 6 centimetri mai scurt decât Scenic E-Tech.

Ampatamentul noului model este de 2,64 metri, identic cu Captur, ceea ce înseamnă că alungirea mașinii s-a făcut prin mărirea consolelor, în special cea din spate. Portbagajul propus are 492 litri, care poate crește până la 624 litri prin culisarea banchetei cu 16 cm, în față. Este mai mare cu 20 de litri față de cel al lui Duster, care are un ampatament cu 1 cm mai lung. Asta înseamnă că spațiul interior, în special pentru pasagerii din spate ar putea fi mai generos la modelul Dacia. Din punct de vedere al designului, Symbioz preia aproape în totalitate detaliile modelului Captur facelift.

 

Comentarii