anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

duminica, 02.04.2023

Ruşinea de la “Elena Doamna”: Haosul unui concurs pe care toată lumea îl vrea, dar nimeni nu îl câştigă

GALERIE
elena-doamna
 • elena-doamna
- +

S-a consumat un nou episod în telenovela directorului medical al Maternităţii „Elena Doamna”. Primul act al noului manager interimar, dr. Emil Anton, a fost să anuleze concursul care era deja amânat, continuând saga de aproape 7 luni de zile a ocupării acestui post. 

De altfel, situaţia frizează ridicolul: pe siteul maternităţii apare că amânarea concursului este din nou „amânată”, ca în documentul încărcat şi semnat de manager să se vorbească, de fapt, despre anularea acestuia.

„Având în vedere decizia nr. 27/15.03.2023 se anulează Concursul pentru ocuparea funcţiei de director medical al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie «Elena Doamna» din Iaşi, organizat în perioada 03.02.2023 – 10.03.2023, amânat la data de 27.02.2023, urmând a se relua întreaga procedură de organizare şi desfăşurare a acestuia, cu respectarea prevederilor Ordinului nr. 284/2007”, se precizează în documentul semnat de noul manager.

Precizăm faptul că în toată această perioadă, maternitatea nu va rămâne fără un director medical, ci va exista o persoană ca interimar, numită din pixul managerului. În trecut a fost Tudor Buţureanu, fiul profesorului universitar Ştefan Buţureanu, dar tot ca interimar, iar în prezent postul este ocupat de dr. Eduard Crauciuc.

Haosul unui concurs pe care toată lumea îl vrea, dar nimeni nu îl câştigă

Astfel, aşa cum „Ziarul de Iaşi” a scris şi în trecut, Maternitatea „Elena Doamna” va împlini 7 luni de zile de când nu are un director medical care să fi ocupat postul prin concurs, aceasta fiind una dintre funcţiile care a stârnit nenumărate controverse în ultimii ani.

Totul a început în septembrie 2017, când Consiliul Judeţean Iaşi a numit-o ca interimar pe această poziţie pe dr. Simona Niculescu, după ce prof.dr. Florentin Dumitrache a ieşit la pensie. La momentul respectiv, decizia a stârnit revolta opiniei publice după ce dr. Simona Niculescu fusese implicată în cele mai mari scandaluri din ultimii ani de la maternitate.

Anul următor, în 2018, postul a fost scos la concurs şi pentru a-l ocupa s-au înscris două persoane, dr. Simona Niculescu şi dr. Răzvan Socolov. După ce a fost reluat în urma unei contestaţii făcute de dr. Răzvan Socolov, competiţia a fost câştigată de dr. Simona Niculescu care a rămas aproape patru ani de zile pe această funcţie.

În 2022, postul a fost scos din nou la concurs, iar acel moment a marcat una dintre cele mai mari surprize din ultimii ani din domeniul medical. Dr. Dragoş Nemescu, profesor universitar, medic cunoscut al Maternităţii „Cuza Vodă”, a candidat pentru concursul de director medical la „Elena Doamna” şi l-a câştigat, în calitate de unic concurent. A fost numit pe funcţie pe 4 august 2022, însă 20 de zile mai târziu şi-a dat demisia şi s-a întors la Maternitatea „Cuza-Vodă”.

Ultima încercare a început în decembrie – finalul: anulare

În decembrie 2022 postul de director medical a fost scos din nou la concurs. Probele erau programate pentru mijlocul lunii ianuarie 2023, când trebuia să fie făcut public şi numele câştigătorului concursului. Doar că proba a fost amânată pe 15 decembrie, iniţial pe termen nelimitat, fiindcă nu a fost finalizată în timp util „procedura privind desemnarea membrilor comisiei de concurs de către celelalte instituţii de la care s-a solicitat numirea membrilor”.

Concursul a fost reluat până la urmă în luna februarie, când au fost depuse dosarele de către candidaţi, pe data de 22 februarie fiind făcute public rezultatele selecţiei dosarelor.

Prevalându-se de aceeaşi interpretare abuzivă a GDPR, de care dau dovadă mai multe instituţii publice din România, numele celor patru candidaţi care au dorit să fie directori medicali ai „Elena Doamna” rămân doar nişte numere.

Însă procedura din 22 februarie 2022 ne spune că două astfel de „numere” au fost respinse: unul pentru că nu şi-a depus la dosar certificatul de căsătorie şi celălalt pentru că are cartea de identitate expirată. Deşi nu au anunţat acest lucru oficial, se poate deduce faptul că cele două „numere” au contestat selecţia dosarelor.

Deducem asta pentru că concursul a fost din nou amânat: de data aceasta motivul invocat a fost că nu s-a întrunit comisia de contestaţii în componenţă completă, lipsind unul dintre membri.

Durata: maximum 15 zile lucrătoare, conform documentelor încărcate pe site-ul spitalului. Cum decizia amânării a fost semnată pe 27 februarie, competiţia ar trebui reluată până la finalul săptămânii următoare. Acum, concursul a fost anulat pe perioadă nedeterminată, urmând a fi refăcut.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.