anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Sărbătorile Iaşului ies în sfârşit din pandemie. Edilii vor să revină la programul dinainte de 2020. Iată lista evenimentelor!

GALERIE
sarbatorile iasului
 • sarbatorile iasului
- +
Primăria vrea să organizeze Sărbătorile Iaşului în formatul consacrat înainte de pandemie. Astfel, vor reveni evenimente precum Sărbătoarea Vinului sau Parcul de distracţii. Aceste manifestări figurează în programul oficial propus spre dezbatere în şedinţa Consiliului Local (CL) de miercuri, 28 septembrie. Bugetul este pe măsură: circa 1,3 milioane lei. Principalele evenimente vor avea loc în perioada 11 – 16 octombrie.
 
 
Cei mai mulţi bani (675.000 lei) sunt rezervaţi pentru un concert de muzică populară şi un spectacol omagial „Încoronarea Regelui 100”, ambele evenimente fiind programate pe 15 octombrie, pe esplanada din faţa Palatului Culturii. Alţi peste 130.000 lei vor fi cheltuiţi în sprijinul evenimentelor religioase, în cea mai mare parte fiind vorba despre asigurarea unei logistici pentru buna desfăşurare a manifestărilor. În perioada 11 – 16 octombrie vor avea Târgul de toamnă (Hala Centrală, esplanada Costache Negri şi bld. ştefan cel Mare), Sărbătoarea Vinului (parcările din jurul Halei Centrale) şi Parcul de distracţii (Ştrand). Calendarul evenimentelor este completat cu activităţi sportive (competiţii), sprijinirea unei manifestări universitare, o lansare filatelică (Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand), lansarea cărţii „Cvartetu Voces – Destinul Excelenţei”, o conferinţă privind securitatea cibernetică şi Festivalul Muzii Româneşti.

Alte trei evenimente care au loc în luna octombrie şi pentru care Primăria va aloca bani fără ca aceste manifestări să fie incluse în Sărbătorile Iaşului sunt Festivalul Focloric Internaţional „Trandafir de la Moldova”, FILIT şi o conferinţă despre NATO şi războiul din Ucraina. „Municipiul Iaşi va organiza cea de-a XXXI-a ediţie a manifestărilor reunite sub genericul Sărbătorile Iaşului. Cu acest prilej, celebrarea religioasă a Sfintei Parascheva este completată de o serie de manifestări cu caracter laic (conferinţe, evenimente sportive, târguri, spectacole, foc de artificii, evenimente artistice etc.) care dau o notă de sărbătoare întregului oraş şi care oferă pelerinilor aflaţi în Iaşi, în această perioadă, prilejul de a cunoaşte mai bine tradiţiile locale”, se susţine în proiectul de hotărâre care va fi supus aprobării consilierilor locali.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Sistemul african din interiorul României europene (I)

Mihai CHIPER

Sistemul african din interiorul României europene (I)

În relaţia cu exteriorul suntem europeni cu papion, în geopolitica internă regională triburi cu umutsha şi ibheshu.

opinii

Culpa idealismului

Codrin Liviu CUȚITARU

Culpa idealismului

La o privire atentă, se observă că, în cazul lui Eliot (invers faţă de mulţi dintre contemporanii săi), tipologia colectivă constituie doar un pretext pentru investigaţia psihologică de adâncime. Individualităţile sunt aşezate în interiorul butaforiei comunitare pentru a li se putea pune mai clar în evidenţă particularităţile morale. Nu întâmplător, aş spune, (şi) din perspectiva acestei opere, autoarea a fost considerată creatoarea (prin iradiere) a realismului psihologic.

Pietrele făcute pâine. Despre diavol şi economie

Gabriel MURSA

Pietrele făcute pâine. Despre diavol şi economie

Confundând banii cu resursele, luciferul inflaţionist a transformat pietrele în pâine, pentru că toată lumea s-a lăsat înşelată, şi-a falsificat calculele... Însă atunci când rata dobânzii începe să crească - şi ea creşte în mod inexorabil -, „bula” se sparge, iar pojghiţa de prosperitate se evaporă, lăsând în urmă un noian de investiţii nefericite...

Războiul Crimeei. Crimele războiului

Florin CÎNTIC

Războiul Crimeei. Crimele războiului

Patrie şi centru al puterii Hoardei de Aur, Crimeea a fost placa turnantă, fantasmatică şi geopolitică, a sălbaticului absolutism rusesc, care se revendică încă, şi astăzi, de la tradiţia jafului sângeros practicat de „Altîn Ordu”.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de dosarul „Piţa pentru ţaigheri”? Iote că apare şi şeful la bară!

Vă mai amintiţi de dosarul „Piţa pentru ţaigheri”? Iote că apare şi şeful la bară!

Numai mâine nu-i poimâine, stimaţi participanţi la trafic: aşa ar putea spune unul din cei mai şugubeţi şefi din ţaigherimea roteristă ieşeană, Piele de Pork pe numele lui complet. 

Caricatura zilei

De ce s-a inventat internetul și de către cine?

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.