Scrisoarea unor fetițe abuzate de tată. Fratele lor a surprins un act sexual

marți, 08 februarie 2022, 12:15
3 MIN
 Scrisoarea unor fetițe abuzate de tată. Fratele lor a surprins un act sexual

În iunie 2021, fetele abuzate de tatăl lor au dat declaraţii la poliţie. Ana a mărturisit atunci că, în urmă cu o lună, i-a scris unei angajate de la Protecţia Copilului. A ascuns scrisoarea, aşteptând să o întâlnească, dar din cauza pandemiei şi a şcolii online, plicul a rămas sub dulap. În aceeaşi zi, poliţiştii au mers în casa unde locuiseră fetele şi au notat, în procesul-verbal al percheziţiei: „În prima camera din locuință, unde exista un singur dulap, pe pardoseală, sub corpul de mobilier, a fost descoperit un plic alb, pătat cu urme albastre, în interiorul căruia era o hârtie de caiet dictando”.

„Dragă Ștefania S.  Eu vă spun toate lucrurile astea, pe răspunderea mea. Ştiu că aveți foarte mare încredere în mine și mi-ați zis dumneavoastră să vă zic tot ce se întâmplă, că aveți încredere în mine, dar îmi pare rău că v-am dezamăgit și nu am avut curaj să vă spun tot până acum. Regret foarte tare că v-am mințit, dar mi-a fost frică să vă spun până acum, foarte frică. Dar acum m-am decis să fiu sinceră cu dumneavoastră: tata, în legătură cu el, dacă se poate numi așa, nu e ceea ce vrea să pară, e o bestie, o mare bestie. Tata, pe mine și pe sora mea Ioana, ne abuzează sexual, adică vrea să ne violeze.

Totul a început de când a plecat mama. De la vârsta de 9 ani a început să se ieie de noi, pe fratele meu Claudiu și pe sora mea Ioana îi trimite după apă sau la magazin şi, în timp ce ei plecau, încerca să mă abuzeze sexual, să mă pipăie, mă lua de fund, mă pipăia la sâni. Mie nu-mi plăcea, tot îi ziceam să mă lase, dar stăteam după, de frică, și tot îmi spunea să nu vă zic dumneavoastră. Asta făcea și cu sora mea, Ioana, o pipăia. Dar, între timp, lucrurile s-au schimbat, el a devenit mai obsedat, vrea mai mult, noi am crescut, începea să ne iese formele, ca la orice fete.

Eu, când plecau Claudiu și sora mea Ioana, el zicea să îi pun mâna pe p**a, eu ziceam nu, începeam să comentez, după mă lăsa în pace, mă trimitea pe mine și pe fratele meu de acasă, și sora mea începea să plângă și să spună că vrea și ea să vină cu noi, dar el n-o lăsa, cum să o lase, că el vrea să profite de ea.

Dragă Ştefania S., eu și frații mei nu vrem la casa de copii, vă rog, dacă puteți, să ne duceți la mama noastră”.

În vara anului 2020, când fetele i-au spus că tatăl lor le agresează sexual, Claudiu era, la rându-i, un copil, abia împlinise 15 ani. Împovărat cu teribilul secret şi simţindu-se responsabil pentru soarta surorilor mai mici, într-o zi, Claudiu a decis să verifice cu ochii lui cum stau lucrurile. Era prin ianuarie 2021, îşi aminteşte băiatul, când tatăl i-a trimis, pe el şi pe Ioana, să cumpere banane de la un magazin aflat la zece minute distanţă de casă. Eugen R. a rămas singur cu Ana. Claudiu şi Ioana au alergat spre magazin, au luat bananele și s-au întors acasă, tot în fugă. Poarta metalică făcea zgomot, aşa că băiatul a sărit gardul şi, tiptil, a intrat în bucătărie. Ușa de la dormitor era deschisă, iar el a văzut cum tatăl o agresa sexual pe sora lui. „Când m-a zărit în tocul ușii, s-a înroșit. A luat-o pe Ana în brațe și a pupat-o pe frunte, apoi m-a întrebat dacă am cumpărat ce mi-a zis, şi a ieșit din casă”, spune băiatul.

La rându-i, Ana şi-a amintit că, atunci când a intrat în cameră, „Claudiu a zis «Am văzut!». Tata l-a întrebat ce a văzut, iar fratele meu i-a spus că a vrut să zică «Am venit», adică s-a întors de la magazin. Tata i-a spus că se juca cu mine și că mă gâdila”.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

Comentarii