Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Scrisoarea unor fetițe abuzate de tată. Fratele lor a surprins un act sexual

GALERIE
abuz
  • abuz
- +

În iunie 2021, fetele abuzate de tatăl lor au dat declaraţii la poliţie. Ana a mărturisit atunci că, în urmă cu o lună, i-a scris unei angajate de la Protecţia Copilului. A ascuns scrisoarea, aşteptând să o întâlnească, dar din cauza pandemiei şi a şcolii online, plicul a rămas sub dulap. În aceeaşi zi, poliţiştii au mers în casa unde locuiseră fetele şi au notat, în procesul-verbal al percheziţiei: „În prima camera din locuință, unde exista un singur dulap, pe pardoseală, sub corpul de mobilier, a fost descoperit un plic alb, pătat cu urme albastre, în interiorul căruia era o hârtie de caiet dictando”.

„Dragă Ștefania S.  Eu vă spun toate lucrurile astea, pe răspunderea mea. Ştiu că aveți foarte mare încredere în mine și mi-ați zis dumneavoastră să vă zic tot ce se întâmplă, că aveți încredere în mine, dar îmi pare rău că v-am dezamăgit și nu am avut curaj să vă spun tot până acum. Regret foarte tare că v-am mințit, dar mi-a fost frică să vă spun până acum, foarte frică. Dar acum m-am decis să fiu sinceră cu dumneavoastră: tata, în legătură cu el, dacă se poate numi așa, nu e ceea ce vrea să pară, e o bestie, o mare bestie. Tata, pe mine și pe sora mea Ioana, ne abuzează sexual, adică vrea să ne violeze.

Totul a început de când a plecat mama. De la vârsta de 9 ani a început să se ieie de noi, pe fratele meu Claudiu și pe sora mea Ioana îi trimite după apă sau la magazin şi, în timp ce ei plecau, încerca să mă abuzeze sexual, să mă pipăie, mă lua de fund, mă pipăia la sâni. Mie nu-mi plăcea, tot îi ziceam să mă lase, dar stăteam după, de frică, și tot îmi spunea să nu vă zic dumneavoastră. Asta făcea și cu sora mea, Ioana, o pipăia. Dar, între timp, lucrurile s-au schimbat, el a devenit mai obsedat, vrea mai mult, noi am crescut, începea să ne iese formele, ca la orice fete.

Eu, când plecau Claudiu și sora mea Ioana, el zicea să îi pun mâna pe p**a, eu ziceam nu, începeam să comentez, după mă lăsa în pace, mă trimitea pe mine și pe fratele meu de acasă, și sora mea începea să plângă și să spună că vrea și ea să vină cu noi, dar el n-o lăsa, cum să o lase, că el vrea să profite de ea.

Dragă Ştefania S., eu și frații mei nu vrem la casa de copii, vă rog, dacă puteți, să ne duceți la mama noastră”.

În vara anului 2020, când fetele i-au spus că tatăl lor le agresează sexual, Claudiu era, la rându-i, un copil, abia împlinise 15 ani. Împovărat cu teribilul secret şi simţindu-se responsabil pentru soarta surorilor mai mici, într-o zi, Claudiu a decis să verifice cu ochii lui cum stau lucrurile. Era prin ianuarie 2021, îşi aminteşte băiatul, când tatăl i-a trimis, pe el şi pe Ioana, să cumpere banane de la un magazin aflat la zece minute distanţă de casă. Eugen R. a rămas singur cu Ana. Claudiu şi Ioana au alergat spre magazin, au luat bananele și s-au întors acasă, tot în fugă. Poarta metalică făcea zgomot, aşa că băiatul a sărit gardul şi, tiptil, a intrat în bucătărie. Ușa de la dormitor era deschisă, iar el a văzut cum tatăl o agresa sexual pe sora lui. „Când m-a zărit în tocul ușii, s-a înroșit. A luat-o pe Ana în brațe și a pupat-o pe frunte, apoi m-a întrebat dacă am cumpărat ce mi-a zis, şi a ieșit din casă”, spune băiatul.

La rându-i, Ana şi-a amintit că, atunci când a intrat în cameră, „Claudiu a zis «Am văzut!». Tata l-a întrebat ce a văzut, iar fratele meu i-a spus că a vrut să zică «Am venit», adică s-a întors de la magazin. Tata i-a spus că se juca cu mine și că mă gâdila”.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri