Se modifică ruta autobuzului 3b din cauza lucrărilor la linia Iaşi - Dancu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

Se modifică ruta autobuzului 3b din cauza lucrărilor la linia Iaşi - Dancu

GALERIE
tramvai
  • tramvai
- +

Reînceperea lucrărilor la calea de rulare de pe traseul Iaşi – Dancu aduce modificări şi în transportul public local. CTP a anunţat că, de ieri, autobuzul 3b va circula pe altă rută pe sensul de mers spre Dancu.

Potrivit directorului companiei Cristian Stoica, noul traseu este Tătăraşi Nord – Tătăraşi Sud – IPA – Phoenix – Hotel Basarabia – Podul Sf. Ioan – şos. Iaşi – Tomeşti – Blocuri Tomeşti – Holboca – Rond Dancu.

În mod obişnuit, traseul autobuzului 3b, după Hotel Basarabia, continua spre Rond Dancu, dar lucrările care au loc pe acest tronson au dus la devierea rutei prin Tomeşti şi Holboca.

La întoarcere, dinspre rond Dancu, autobuzul va continua pe itinerariul obişnuit spre Hotel Basarabia şi apoi spre Tătăraşi Nord. Primăria a anunţat, săptămâna trecută, reînceperea lucrărilor de modernizare a infrastructurii pe tronsonul Iaşi – Dancu, în cadrul unui proiect cu fonduri europene.

Lucrările au determinat închiderea str. Aurel Vlaicu, pe sensul spre Dancu, în intervalul orar 6.45 – 17.30, iar, în afara acestui interval, a fost instituită o restricţie de viteză de 20 km/h. Aceeaşi restricţie de viteză este valabilă şi pe sensul de mers dinspre Dancu spre Iaşi, cu precizează că circulaţia rutieră rămâne deschisă.

Estimările municipalităţii sunt că lucrările vor fi finalizate în decembrie 2021, urmând a fi adoptate şi alte restricţii de trafic în zonă pe măsură ce lucrările vor înainta.

Proiectul nu cuprinde doar reabilitarea căii de rulare (2.460 m), ci şi alte componente: reabilitarea podului Ciurchi II (275 mp), construirea a opt staţii de transport pentru tramvaie, reabilitarea trotuarelor pe lungimea liniei de tramvai (circa 9.400 mp), realizarea unor zone verzi (circa 1.800 mp) şi achiziţionarea a patru tramvaie.

Lucrările de modernizare pe tronsonul Iaşi – Dancu sunt efectuate de către asocierea Conest – Mari Vila şi au o valoare de 45 milioane lei, fără TVA.

În ceea ce priveşte achiziţia tramvaielor noi, Primăria are în derulare un contract de peste 140 milioane lei cu producătorul turc Bozankaya fiind vorba, în total, despre livrarea a 16 tramvaie: celelalte 12 sunt finanţate prin intermediul altor două proiecte europene ce vizează tot refacerea de căi de rulare din oraş.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.