Şedinţe gratuite de pregătire pentru candidaţii la concursul de admitere de la UMF Iaşi. Grăbiţi-vă: locurile sunt limitate!

miercuri, 06 martie 2024, 02:50
2 MIN
 Şedinţe gratuite de pregătire pentru candidaţii la concursul de admitere de la UMF Iaşi. Grăbiţi-vă: locurile sunt limitate!

Şi anul acesta, cadre didactice de la disciplina de Anatomie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi susţin cursuri de anatomie gratuite pentru viitorii candidaţi la concursul de admitere organizat de UMF Iaşi, pentru facultăţile de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, în limita locurilor disponibile.

 

Primul curs, ţinut tot de prof. univ. dr. Anca Sava, a avut loc pe data de 2 martie, urmând ca al doilea curs să aibă loc sâmbătă, 9 martie, în Amfiteatrul Mare de la Institutul de Anatomie. De data aceasta, vor fi aprofundate două capitole ale manualului „Anatomie şi fiziologie umană pentru admiterea la facultăţile de medicină”, Krumhardt B, Alcamo IE, Barron’s & Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş: “Ţesuturi” şi “Sistemul osos”.

Persoanele care doresc să participe trebuie să completeze următorul formular:

În momentul în care se ocupă cele 120 de locuri disponibile, formularul de înscriere se dezactivează.

Concursul de admitere este programat pe 21 iulie, iar pentru ocuparea locurilor subvenţionate de la bugetul de stat şi a locurilor cu taxă în lei, pentru programele de studiu de 360 de credite, 300 de credite şi 240 de credite: Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Asistenţă Medicală Generală, Bioinginerie, concursul de admitere din sesiunea Iulie constă în susţinerea unei probe scrise (test grilă), cu durata de trei ore. Nota obţinută la testul grilă reprezintă nota de admitere.

Criteriile luate în calcul la selecţia pe bază de dosare ((Nutriţie şi dietetică, Tehnică dentară, Asistenţă de profilaxie stomatologică, Cosmetică medicală şi tehnologia produsului cosmetic, Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, Audiologie şi protezare auditivă, Asistenţă de Farmacie, Radiologie şi Imagistică), pentru programele de studii cu 180 de credite, sunt media notelor de la bacalaureat şi media multianuală a anilor de liceu. Nota finală este media aritmetică a celor două medii. Condiţia minimă obligatorie este promovarea bacalaureatului.

Comentarii