anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

vineri, 20.05.2022

Şi-au ratat viaţa: unde poate duce o căsătorie aranjată?

GALERIE
divort
 • divort
- +

O căsătorie aranjată de părinţi s-a transformat într-un coşmar pentru ambii tineri. Legătura dintre cei doi s-a sfârşit în faţa judecătorilor, bărbatul cerând emiterea unei ordonanţe preşedinţiale care să-i permită să-şi vadă copilul.

Părinţii lui Valeriu T. i-au făcut cunoştinţă acestuia în 2015 cu Paraschiva M., propunându-i să o ia de soţie. Erau amândoi tineri, el era dornic să-şi întemeieze o familie, dar lucrurile nu au durat mult. S-au mutat împreună, iar în septembrie 2018 li s-a născut şi un băiat. Valeriu T. a plecat apoi în Germania, ca sezonier. Conform acţiunii înaintate Judecătoriei Paşcani, femeia cheltuia fără sens toţi banii trimişi de bărbat din străinătate. În septembrie 2019, când el a plecat din nou la muncă, partenera s-a întors la părinţii ei, refuzându-i dreptul de a-şi vedea copilul, dar şi părinţilor săi dreptul de a-şi vedea nepotul.

De partea cealaltă, Paraschiva M. a arătat că despărţirea s-a produs din cauza bărbatului, care consumă deseori alcool, situaţii în care devine violent. Femeia ar fi fost supusă la violenţe fizice şi din partea părinţilor şi fratelui bărbatului, fiind chiar ameninţată cu moartea. S-a arătat dispusă să-i permită lui Valeriu T. să-şi vadă copilul, dar nu şi să i-l lase în grijă.

Prin ordonanţa preşedinţială, nu se judecă fondul unei cauze, care trebuie să facă obiectul unei acţiuni distincte, ci se ia doar o măsură provizorie, motivată de urgenţa situaţiei. Fondul problemei este analizat doar pentru a aprecia urgenţa. Judecătorii păşcăneni au constatat că relaţia dintre cei doi este deosebit de tensionată, femeia fiind bătută atât în timpul sarcinii, cât şi după naştere, alungată de mai multe ori din casă şi fugărită cu furca şi cuţitul. Contrar susţinerilor bărbatului, ancheta socială a arătat că tatăl nu contribuie financiar la creşterea şi îngrijirea copilului, acesta fiind ataşat de mamă şi bunicii materni. Magistraţii nu au fost convinşi nici de urgenţa cazului.

„Reclamanţii susţin prin cererea de chemare în judecată că nu le-a mai fost permis să aibă legături personale cu minorul după luna septembrie 2019. Or, prezenta acţiune a fost înregistrată la data 23.06.2021, la mai bine de 1 an şi jumătate de la data acestui moment. În acest context, reclamanţii nu pot invoca propria starea de pasivitate pentru obţinerea unei ordonanţe preşedinţiale favorabile”, au apreciat judecătorii, care au decis respingerea acţiunii.

Sentinţa dată la Paşcani a fost atacată de bărbat, magistraţii Tribunalului rămânând ieri în pronunţare asupra apelului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.