Studenţii de la UMF pot face voluntariat la Serviciul Voluntar de Ambulanţă Iași

luni, 05 februarie 2018, 02:56
2 MIN
 Studenţii de la UMF pot face voluntariat la Serviciul Voluntar de Ambulanţă Iași

Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi pot face voluntariat în cadrul Serviciului Voluntar de Ambulanţă Iaşi, în urma unui protocol de colaborare semnat între UMF şi SVAI.

În cadrul acestui acord sunt prezentate principalele activităţi de voluntariat – acordarea de prim ajutor în cadrul unor evenimente majore, de peste 200 de participanţi, oferirea de sprijin la solicitarea Primăriei, Jandarmieriei, DSP etc, dar şi acordarea de prim ajutor în cadrul unor puncte fixe ce vor fi instalate în Iaşi şi vor funcţia din martie 2018.

Studenţii vor avea oportunitatea de a lucra şi în cadrul Diviziei medicale, pe Ambulanţă, activitate ce va începe din acest an, iar cei din ani terminali pot face practică la Centrul de Transfuzii Iaşi, în timp ce studenţii Facultăţii de Bioinginerie Medicală se pot implica în activităţile desfă­şu­rate la Departamentul de cercetare şi implementare a noilor tehnologii – SVAI. În prezent, serviciul are 120 de voluntari, iar din comitetul director fac parte şi cadre didactice de la UMF Iaşi.

„Anul acesta ne-am propus să construim cinci puncte fixe de ajutor în principalele cartiere ale Iaşului. Iniţial, aceste puncte vor fi deschise în momentul în care se dau alerte de cod galben, roşu sau portocaliu de caniculă sau de ger, dar, în viitor, vrem să le transformăm în puncte permanente de prim ajutor. De asemenea, având şi maşini de urgenţă de tip AMD, putem să ajungem la solicitările de tip cod verde sau albastru, deoarece aceste solicitări sunt multe şi colegii de la celelalte servicii de stat nu le fac faţă“, a declarat Marius-Graţian Benchea, director ge­neral al SVAI.

Comentarii