Sunt bani pentru continuarea şoselei de centură. Cel puţin aşa se laudă Maricel Popa!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

Sunt bani pentru continuarea şoselei de centură. Cel puţin aşa se laudă Maricel Popa!

GALERIE
Soseau centura
  • Soseau centura
- +

Anunţul şefului DRDP şi al preşedintelui CJ a fost urmat de un schimb de acuzaţii între cei doi şi Primăria Iaşi, fiecare tabără arătând spre cealaltă că nu face nimic pentru proiect.

După mai bine de şase ani, şoseaua de centură a Iaşului revine pe lista investiţiilor cu finanţare de la bugetul de stat. Directorul Regionalei de drumuri naţionale, Ovidiu Laicu, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă susţinută alături de preşedintele CJ, că au fost alocate 46,4 milioane de lei credite bugetare şi 187,7 milioane credite de angajament pentru continuarea lucrărilor. În acest moment, „documentaţia se află pentru verificare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, după validare urmând să fie lansată procedura de licitaţie pentru proiectarea tehnică şi execuţia lucrărilor”, a precizat Maricel Popa, care a adăugat că studiul de fezabilitate va fi revizuit în cadrul aceleiaşi proceduri. Termenul estimat pentru începerea lucrărilor este a doua parte a anului 2019.

Cei doi au arătat spre Primărie, care „refuză să colaboreze” şi care, „pe bd. Poitiers şi pe strada Trei Fântâni, a eliberat autorizaţii de construire pentru obiective economice ale căror distanţe de amplasament faţă de axa străzii nu permit execuţia lucrărilor de reabilitare şi a sistemului de colectare şi evacuare a apelor pluviale”. Practic, bd. Poitiers nu va putea fi lărgit la şase benzi pe toată lungimea sa, a declarat Ovidiu Laicu.

În replică, Municipalitatea ieşeană a transmis într-un comunicat primit la redacţie că „nu a aprobat nicio construcţie care să nu respecte aliniamentele stradale existente şi nici nu a fost edificat vreun astfel de imobil. Ca atare, bd. Poitiers nu este nici mai lat, nici mai îngust, nici mai lung, nici mai scurt decât cel inclus în proiectul atât de amânat al Variantei de Ocolire a Municipiului Iaşi – Etapa I – Varianta Sud”.

În ceea ce priveşte strada Trei Fântâni, cei de la Primărie susţin că nu au avut niciodată responsabilitatea şi angajamentul de a muta utilităţile, pentru că aceste lucrări reprezintă „un obiectiv inclus în proiectul general al Variantei de Ocolire” ale cărui costuri „sunt în sarcina instituţiei responsabile, anume Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere”. Aici ar fi şi blocajul, se mai afirmă în comunicat, care adaugă că magistrala de apă de pe strada Trei Fântâni aparţine Consiliului Judeţean, buna întreţinere şi eventula mutare a ei fiind responsabilitatea administraţiei judeţene.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.