Sunt bani pentru continuarea şoselei de centură. Cel puţin aşa se laudă Maricel Popa!

vineri, 02 noiembrie 2018, 02:50
2 MIN
 Sunt bani pentru continuarea şoselei de centură. Cel puţin aşa se laudă Maricel Popa!

Anunţul şefului DRDP şi al preşedintelui CJ a fost urmat de un schimb de acuzaţii între cei doi şi Primăria Iaşi, fiecare tabără arătând spre cealaltă că nu face nimic pentru proiect.

După mai bine de şase ani, şoseaua de centură a Iaşului revine pe lista investiţiilor cu finanţare de la bugetul de stat. Directorul Regionalei de drumuri naţionale, Ovidiu Laicu, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă susţinută alături de preşedintele CJ, că au fost alocate 46,4 milioane de lei credite bugetare şi 187,7 milioane credite de angajament pentru continuarea lucrărilor. În acest moment, „documentaţia se află pentru verificare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, după validare urmând să fie lansată procedura de licitaţie pentru proiectarea tehnică şi execuţia lucrărilor”, a precizat Maricel Popa, care a adăugat că studiul de fezabilitate va fi revizuit în cadrul aceleiaşi proceduri. Termenul estimat pentru începerea lucrărilor este a doua parte a anului 2019.

Cei doi au arătat spre Primărie, care „refuză să colaboreze” şi care, „pe bd. Poitiers şi pe strada Trei Fântâni, a eliberat autorizaţii de construire pentru obiective economice ale căror distanţe de amplasament faţă de axa străzii nu permit execuţia lucrărilor de reabilitare şi a sistemului de colectare şi evacuare a apelor pluviale”. Practic, bd. Poitiers nu va putea fi lărgit la şase benzi pe toată lungimea sa, a declarat Ovidiu Laicu.

În replică, Municipalitatea ieşeană a transmis într-un comunicat primit la redacţie că „nu a aprobat nicio construcţie care să nu respecte aliniamentele stradale existente şi nici nu a fost edificat vreun astfel de imobil. Ca atare, bd. Poitiers nu este nici mai lat, nici mai îngust, nici mai lung, nici mai scurt decât cel inclus în proiectul atât de amânat al Variantei de Ocolire a Municipiului Iaşi – Etapa I – Varianta Sud”.

În ceea ce priveşte strada Trei Fântâni, cei de la Primărie susţin că nu au avut niciodată responsabilitatea şi angajamentul de a muta utilităţile, pentru că aceste lucrări reprezintă „un obiectiv inclus în proiectul general al Variantei de Ocolire” ale cărui costuri „sunt în sarcina instituţiei responsabile, anume Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere”. Aici ar fi şi blocajul, se mai afirmă în comunicat, care adaugă că magistrala de apă de pe strada Trei Fântâni aparţine Consiliului Judeţean, buna întreţinere şi eventula mutare a ei fiind responsabilitatea administraţiei judeţene.

Comentarii