Taclale politice de Bahlui – Buzoianul Ciolacu și ciolovecii lui din Moldova și de la Iași

joi, 02 mai 2024, 03:00
1 MIN
 Taclale politice de Bahlui – Buzoianul Ciolacu și ciolovecii lui din Moldova și de la Iași

Dacă tot am deschis ieri subiectul acesta sensibil al specificului regional românesc, cu ocazia elucubrațiilor jignitoare ale lui Ciolacu făcute la Timișoara (alea cu „Buzăul nu e în Moldova, nu mă jigniți!”), am zis că ar merita azi să facem o scurtă incursiune, ca o continuare, printre declarațiile făcute de politicienii ieșeni ca reacție la grosolănia premierului și șef de PSD Ciolacu.

Ca o primă observațiune, am rămas perplecși să constatăm cât de mulți politicieni mândri că sunt moldoveni are deodată Iașul, și asta mai ales pe la liberali, pe la useriști, ca să nu mai spunem de auriști.

Păi de ce nu ați fost, dragilor, moldoveni la fel de adevărați și când s-a aflat, cum am scris și noi nu o dată de altfel, că drumul expres Arad – Oradea, comandat pe bani de la Guvern de liberalul Bolojan, a luat fața la toate sectoarele A8 din Moldova, deși proiectele de aici aveau o vechime pe lista de așteptare de ani de zile în plus?

Sau de ce nu ați fost tot așa de moldoveni verzi când s-au tot aprobat construcții de stadioane în mai toate orașele mari ale țării pe bani de la Guvern, numai la Iași stadionul va fi făcut, dacă va fi, cu bani împrumutați și returnați tot de ieșeni?

Ca să nu mai spunem de altele, că iar ne stricăm zilele astea libere… Vreți să vă spunem noi de ce? Pentru că, în realitate, mai mare decât mândria de moldovean e frica de a nu vă supăra șăful, fie el din Teleorman, Buzău sau alți coclauri ai nației. Nu credeți? Iaca un exemplu concret, în pulsulețul de la jos!

Iacătă un exemplu concret de mândrie răsuflată, de paradă!

Un amic gazetar dintr-un județ vecin zicea alaltăieri despre o tărășenie tare faină, vizavi de mândria asta de a fi moldovean descoperită doar în campanie. Cică un menistru secretar de stat, om cu influență dar și cu ambii părinți moldoveni, cică a încercat discret să coaguleze un grup informal de susținere, gen factori de decizie din ministere, parlamentari etc., toți moldoveni, să facă un lobby din ăsta românesc pentru bani, că bani erau, la fel cum clujenii de exemplu fac fără întrerupere din ’90 încoace.

Ei bine, cică omul s-a lăsat repede, că nu a avut cu cine: nu a fost nimeni dornic să riște să-i necăjească pe șefii de la București. Cam asta ar fi treaba cu acești politicieni pe care îi auziți azi ce mândri sunt că-s moldoveni…

Cu ce pensie pleacă din scenă Iohannis, dacă tot și-a depus cererea de pensionare?

O veste cu schimbare de registru, dacă tot auzim că prezidentul Iohannis și-a depus cererea de pensionare, la limită de vârstă, el împlinind pe 13 iunie cei 65 de ani necesari, eliberând cu această ocazie și postul de profesor titlular de la Sibiu, care a tot fost ținut rezervat timp de 27 de ani.

Ghici cu ce pensie va ieși din scenă dom’ profesor? Ei bine, după cele două mandate de prezident, și ca urmare a anilor de la catedră plus cei de edil local la Sibiu, calculele arată că va avea o pensie undeva între 8.700 și 9.000 de lei. O fi mult, o fi puțin?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii