Tragedia mamei şi bebeluşului din Cantemir: informaţii şocante dinaintea aruncării pe geam, din flăcări. Copilul a murit – UPDATE

joi, 11 ianuarie 2024, 02:50
3 MIN
 Tragedia mamei şi bebeluşului din Cantemir: informaţii şocante dinaintea aruncării pe geam, din flăcări. Copilul a murit – UPDATE

Un caz şocant a îngrozit locatarii unui bloc din cartierul Cantemir, ieri la amiază. O mamă şi-a aruncat bebeluşul de numai 5 luni de la etajul trei, apoi a sărit şi ea de la înălţime, din cauza unui incendiu izbucnit în apartamentul în care locuiau. Din primele informaţii, femeia a fost medic rezident de laborator la Spitalul “Sfântul Spiridon”, înainte de a intra în concediul maternal, şi se mutase de puţin timp în partamentul respectiv, împreună cu soţul şi copilul.

UPDATE: Copilul a murit azi-noapte la spital. Starea femeii rămâne gravă. Ea este internată la Chirurgie Plastică, cu arsuri de gradul al II-lea pe 12% din suprafața corpului, pe piept și mâna dreaptă. "Pacienta a suferit o fractură complexă de bazin, fractură complexă sacrum (n.red. os triunghiular care face parte din bazin), fracturi costale pe partea stângă, în dreptul vertebrelor C6-C7" a declarat prof.dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.

Incendiul a izbucnit cu puţin timp înainte de ora 15, şi se pare că a surprins tânăra mama, deoarece aceasta nu a mai putut ieşi din apartament pe uşă. Înainte de a arunca bebeluşul, în vârstă de cinci luni, femeia a învelit copilul în mai multe pături şi hăinuţe, pentru a-i atenua impactul la cădere. Scene îngrozitoare au avut loc, potrivit martorilor: la venirea ambulanţei, femeia, cu ultimele puteri, striga la medici că nu este singură, bebeluşul ei fiind în apropiere, acoperit cu pături. Amândoi au fost ridicaţi şi duşi la spital, după primul ajutor.

Şanse mici pentru copil

În privinţa copilului de cinci luni, dus iniţial la Spitalul de Copii, medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele sale de supravieţuire. „În urma investigaţiilor biologice şi imagistice, pacientul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, prezentând comă de gradul al IV-lea, stop cardiorespirator resuscitat, traumatism craniocerebral grav, cu hemoragii multiple intracraniene şi fracturi multiple craniene, fracturi costale, contuzie pulmonară şi contuzie abdominală. Prognosticul pacientului este rezervat”, a declarat Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi.

Cititi si: Ea este femeia care s-a aruncat de la etajul trei, în Cantemir

De asemenea, mama bebeluşului a suferit arsuri, în casă, cât şi alte răni, după ce s-a izbit de sol. “Femeia a suferit o contuzie la coloana cervicală şi o contuzie toraco-abdominală, cât şi o fractură de bazin. Arsură prin flacără gradul 1-2 pe 9% din suprafaţa corporală”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

Variantele de lucru ale tragediei

Poliţiştii şi pompierii aveau mai multe variante de lucru aseară, toate la mod strict teoretic: incendiul ar fi izbucnit accidental, ori incendiul a fost provocat. S-a vehiculat şI ipoteza ca incendiul să fi fost urmarea unui conflict.  “Nu eu am pus focul, doar era soţia mea”, a spus soţul femeii, când a fost luat de către poliţişti la audieri. De altfel, vecinii au spus despre familia afectată de incendiu că s-a mutat recent în bloc şi, din acest motiv, nu erau cunoscuţi foarte bine. Însă vecinii au declarat lucruri şocante jurnaliştilor sosiţi la locul tragediei. Un vecin a spus că cei doi soţi se certau deseori, iar de multe ori neînţelerile ar fi degenerat în violenţe. Ca urmare, femeia îşi lua bebeluşul în braţe şi pleca la Suceava, la părinţii ei. Ultima oară, bărbatul şi-ar fi agresat soţia chiar de Crăciun, iar ea s-ar fi refugiat câteva ore la o vecină.

Cititi si: Incendiu puternic la un bloc din Iaşi: O femeie s-a aruncat de la etaj cu copilul în braţe

De asemenea, vecinii au spus că bărbatul nu avea un serviciu stabil, dar şi că ar fi avut dese internări la Spitalul de Psihiatrie Socola. Jurnaliştii Ziarul de Iaşi nu au putut verifica independent aceste informaţii. Cert este că pompierii nu au putut descoperi aseară sursa incendiului, şi vor merge dis de dimineaţă în apartament pentru a vedea totul la lumina zilei. 

Cititi si: Condiţiile teribile în care femeia cu copilul în braţe a fost nevoită să se arunce de la etajul trei

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iasi. S-a întocmit dosar penal pentru tentativă de omor.

UPDATE: Procurorii și pompierii s-au întors joi dimineață în apartamentul care a luat foc. Anchetatorii încearcă să afle cauza incendiului.

Comentarii