UMF şi Mitropolia Moldovei şi Bucovinei au inaugurat o capelă într-o clădire de cercetare

vineri, 17 februarie 2023, 02:50
2 MIN
 UMF şi Mitropolia Moldovei şi Bucovinei au inaugurat o capelă într-o clădire de cercetare

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) a inaugurat, alături de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, o capelă de rugăciune în incita Centrului de Simulare „Prof. univ. dr. Cristian Dragomir” al UMF Iaşi.

Lăcaşul de cult a fost amenajat odată cu renovarea clădirii, în perioada 2021 – 2022, şi a fost sfinţit de către Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, alături de un sobor de preoţi, pe parcursul zilei de miercuri, 15 februarie.

„Un gând mai vechi al universităţii şi al Mitropoliei a prins contur, iată, în ultima vreme, şi am ajuns în ziua în care l-am rugat pe Dumnezeu să binecuvânteze acest loc pentru a fi spaţiu de rugăciune şi de meditaţie. De rugăciune, duminica sau în sărbători, când va fi aici Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, iar apoi, în timpul săptămânii, spaţiul să fie deschis pentru cei care vor trece prin această instituţie şi vor simţi, poate, nevoia pentru câteva clipe de reculegere într-un spaţiu frumos, cu arhitectură armonioasă, cu cele câteva icoane care pot să inspire pe om în momente de bucurie sau de întristare”, a declarat IPS Teofan, într-un videoclip publicat pe doxologia.ro.

Conform aceleiaşi surse, în semn de recunoştinţă pentru efortul depus la zidirea capelei universitare, rectorul universităţii, prof.dr. Viorel Scripcariu, a primit din partea Înaltpreasfinţitului Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, distincţia „Crucea Moldavă” pentru mireni. Acesta a fost prezent la eveniment, alături de mai mulţi membri din conducerea universităţii şi cadre didactice de la UMF Iaşi.

„Acest locaş ne-am dorit să-l finalizăm pentru că, fiind aproape de cei în suferinţă, avem nevoie şi de momente de reculegere, când ne gândim la eficienţa tratamentelor pe care le administrăm. Aceste tratamente au nevoie şi de un mesaj spiritual”, a spus prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi. 

Comentarii