Familia a anunţat că a căzut pe scări, Poliţia face anchetă

Ce s-a întâmplat în casa sopranei de la Opera Iași? Criminaliștii au intrat pe fir

marți, 12 mai 2020, 01:49
3 MIN
 Ce s-a întâmplat în casa sopranei de la Opera Iași? Criminaliștii au intrat pe fir

Soprana Maria Macsim Nicoară a ajuns ieri-noapte în comă la Spitalul de Neurochirurgie, după un apel făcut de soacra sa la 112, din casa familiei de la Aroneanu. Aceasta şi soţul sopranei au spus Poliţiei din comună, care ar fi fost sesizată de tragedie, că artista a căzut pe scări duminică seara, târziu. Până dimineaţă a fost operată, medicii fiind foarte sceptici privind şansele de supravieţuire. Poliţia nu a oferit niciun fel de amănunte suplimentare, dar, în mod curios pentru astfel de accidente, a anunţat fără explicaţii că ancheta este preluată de Serviciul de Investigaţii Criminale.

 

Lumea artistică a Iaşului e zguduită de aseară de o veste şocantă: soprana Maria Macsim Nicoară de la Opera Iaşi se află în stare critică la spital, medicii fiind extrem de rezervaţi privind evoluţia ei.

Aceasta a fost adusă ieri-noapte în stare gravă la spital, cu ambulanţa, având lovituri grave la cap, la torace şi la coloană. Artista a fost adusă de urgenţă la Spitalul de Neurochirurgie în comă, iar spre dimineaţă a fost operată de urgenţă. Potrivit unor surse din cadrul Spitalului de Neurochirurgie, soprana se află în stare gravă, cu şanse mici de supravieţuire.

Ancheta, preluată de la Poliţia comunei Aroneanu de către Serviciul de Investigaţii Criminale

Surse din cadrul Poliţiei Ieşene au precizat jurnaliştilor „Ziarului de Iaşi“ că soacra femeii a sunat la numărul unic 112, în noaptea de duminică spre luni, solicitând o ambulanţă pentru ceea ce ea a anunţat a fi un accident casnic.

Ulterior, soţul femeii căzute le-a spus operatorilor 112 că soţia sa, soprana Maria Macsim Nicoară, se afla în stare gravă după ce ar fi căzut pe scări, la casa familiei din localitatea Aroneanu.

Soprana a fost transportată la Spitalul de Neurochirurgie, unde spre dimineaţă a fost operată, însă medicii îi dau şanse mici de supravieţuire. În acest timp, ieri la amiază, poliţiştii de la Secţia 1 Rurală Iaşi, de care aparţine şi comuna Aroneanu, au mers la spital, unde au dorit să stea de vorbă cu femeia, însă au aflat aici că aceasta se afla în comă.

Ei au aflat că soacra şi soţul sopranei le-au declarat medicilor că Maria Macsim Nicoară ar fi căzut pe scări în jurul orei 22, însă nu este clar dacă a intrat în acel moment, sau ulterior, în comă.

Aseară, surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi ne-au precizat că cercetările vor fi preluate de către Serviciul de Investigaţii Criminale Iaşi, ai căror angajaţi vor merge să stea de vorbă cu familia sopranei, pentru a elucida împrejurările încă neclare în care a avut loc nenorocirea.

Preluarea anchetei sugerează faptul că oamenii legii au informaţii suplimentare referitoare la acest caz dramatic, pe care nu le fac încă publice.

Soprana este şi lector la Universitatea de Arte

Maria Macsim Nicoară este strigată de către colegii de la Opera Naţională Română Iaşi „Marinela“. Ieri, colegii artistei au făcut postări pe grupurile de pe internet, care au abundat cu rugăciuni pentru revenirea acesteia, mulţi fiind admiratori.

Soprana este şi lector dr. la Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice a Universităţii de Arte „George Enescu“ Iaşi. „Ziarul de Iaşi“ vă va ţine la curent cu acest caz dramatic şi aparent de neînţeles.

Detalii despre starea medicală a sopranei, citiți AICI

Detalii despre ancheta criminaliștilor, citiți AICI

Versiunea soțului, poate fi citită AICI

Comentarii