Un job bun se caută încă din studenţie. De la teorie la practică: lista internship-urilor pentru tinerii ieşeni disponibile în perioada următoare

duminică, 24 martie 2024, 02:50
2 MIN
 Un job bun se caută încă din studenţie. De la teorie la practică: lista internship-urilor pentru tinerii ieşeni disponibile în perioada următoare

În perioada 2 – 30 aprilie are loc programul Heading for The Future, organizat de asociaţia studenţească AIESEC. Proiectul creează o platformă pentru organizaţiile care caută să pregătească şi să angajeze tinerii cu potenţial din comunitate, iar domeniile incluse în programul de anul acesta sunt: marketing, IT, HR, contabilitate, finanţe şi limbi străine. Tinerii care se vor înscrie la acest proiect vor fi invitaţi să participe la workshop-uri.

„Aşa cum am procedat şi la ediţiile anterioare, şi anul acesta am optat pentru opţiunea hibridă – vom susţine atât workshop-uri la care poate participa oricine îşi doreşte, oricând doreşte, cât şi varianta de internship pentru cei vor să aibă experienţa completă a muncii, având posibilitatea, totodată, să se angajeze mai departe în compania în care vor merge pe parcursul evenimentului”, a declarat Ioana Berilă, Vice Preşedinte al departamentului de Proiecte Locale al AIESEC.

Anul acesta, în cadrul evenimentelor vor fi prezente companii precum: It's Wise, companie de recrutare în IT, pe lângă workshop-ul pe care îl organizează în care va vorbi despre ce caută angajatorii în ziua de astăzi, cum să caute (şi să găsească) job-ul potrivit pentru abilităţile, cunoştinţele, dar şi preferinţele lor; ONG-ul Hessa, al cărui fondator, Eddy Hiliţeanu, va ţine un workshop despre cum să îşi înceapă tinerii viaţa antreprenorială – ce trebuie să ştie şi care sunt paşii de urmat; TVR IAŞI, care va susţine un workshop la propriul sediu.

Heading for the Future este la a patra ediţie, iar în urma programului de anul trecut trei tineri au reuşit să îşi găsească un loc de muncă. Cei care sunt interesaţi să participe la acest eveniment pot găsi formularul de înscriere online.

Toate articolele din noua sec]iune ZdI “Ziarul Studen]esc”, AICI

Despre noul proiect ZdI “Ziarul Studen]esc” cite[te AICI

Comentarii