Un militant pro-autostrada A8 va fi consilier al ministrului Transporturilor

joi, 10 februarie 2022, 02:50
2 MIN
 Un militant pro-autostrada A8 va fi consilier al ministrului Transporturilor

"Navetistul" Cătălin Urtoi, cel care şi-a asumat misiunea de a păzi sau trage de uşile mai-marilor de la Bucureşti în fiecare săptămână ca să prevină blocajele care apar pe lungul traseu al A8, a fost numit consilier personal al ministrului Transporturilor şi Infrastructurii. Primul avantaj e faptul că a scăpat de cursa dus-întors spre Capitală. Cătălin Urtoi ne-a confirmat ieri decizia ministrului Sorin Grindeanu, dar a precizat că nu a semnat niciun contract în acest sens şi că încă nu poate să vorbească în această nouă calitate.

Militant activ de mai bine de cinci ani în favoarea Autostrăzii Unirii, Urtoi a condus, alături de Ionel Apostol, Asociaţia "Împreună pentru A8", reuşind să organizeze nu doar marşuri impresionante în coloane de autovehicule, dar şi întâlniri la Bucureşti – cum a fost cea de acum două luni, cu ministrul Transporturilor, cu şefii şi tehnicienii Companiei de autostrăzi, cu parlamentari ieşeni şi reprezentanţi ai celorlalte asociaţii pro-autostradă.

Pe lângă evidenţa lucrărilor la studiile de fezabilitate şi de rapoartele săptămânale ale discuţiilor purtate la Bucureşti pe ambele proiecte de autostrăzi din Moldova, A7 şi A8, Cătălin Urtoi ne-a asigurat că va prezenta şi noul său statut de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii după oficializarea lui.

Ieşeanul a mai fost consilier al ministrului Transporturilor – titlu onorific la acea vreme – în prima jumătate a anului 2020. A renunţat la această calitate după ce şi-a înfiinţat un partid, intitulat "Împreună pentru Moldova", cu care a mers în alegerile locale din 2020. În locul său a venit, de asemenea consilier onorific, Adrian Covăsnianu, cel care, la începutul anului trecut, avea să fie numit secretar de stat la acelaşi minister. Dar Iaşul a avut un reprezentant la vârful acestui portofoliu doar câteva luni, până în septembrie, când guvernul PNL-USR s-a destrămat. De atunci, s-a reluat naveta Iaşi-Bucureşti a celor de la "Împreună pentru A8". Până la sfârşitul anului trecut, Adrian Covăsnianu a continuat monitorizarea proiectelor feroviare în calitate de consilier al directorului general al Companiei Naţionale de Căi Ferate.

Comentarii